Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obvezno psihijatrijsko liječenje

10 godina zatvora Slađani Brkić koja je nožem ubila partnera pred maloljetnom djecom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slađana Brkić (28) u visokom stupnju trudnoće u veljači ove godine kuhinjskim je nožem ubila svojeg nevjenčanog supruga Dejana Slivara. Krvavom ubojstvu svjedočila su i maloljetna djeca. Nepravomoćno je osuđena na 10 godina zatvora.

Predsjednik sudskog vijeća Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic u ponedjeljak je Slađanu Brkić osudio na 10 godina zatvora. Prema presudi, ona je 15. veljače u Goli, u obiteljskoj kući, gdje je živjela s izvanbračnim suprugom Dejanom Slivarom, s ciljem da ga usmrti u dnevnom boravku, kuhinjskim nožem oštrice duljine 16 centimetara dva puta ga ubola u desnu stranu prsnog koša. Nanijevši mu ubodnu ranu s krvarenjem u osrčju, uslijed čega je Slivar odmah preminuo. Prije izricanje presude iz čijeg je obrazloženja bila izuzeta javnost pravosudne policajke osuđenoj su skinule lance. Za vrijeme izricanja kazne na licu okrivljene mogla se očitovati tuga, a golemi podočnjaci govorili su da je iza nje bila jedna duga noć puna straha i neizvjesnosti. Uz zatvorsku kaznu, u koju joj se uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru, koji se produžuje, izrečena joj je i mjera obveznog psihijatrijskog liječenja, koje po riječima suca Pavlica može potrajati i sve vrijeme izdržavanja kazne, prenosi 24 sata.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Varaždinska odvjetnica Željka Mance, koja je branila Slađanu Brkić, najavila je da će uložiti žalbu o kojoj će odlučivati Vrhovni sud.

Slađana je nakon ubojstva Slivara s ozljedama primljena na odjel psihijatrije u koprivničkoj bolnici. Određen joj je istražni pritvor te je prebačena u svetošimunsku zatvorsku bolnicu, gdje je i rodila te tako postala prva žena koja je rodila u pritvoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene