Nuša Bunić nepravomoćno je osuđena na dvanaest godina zatvora. Nakon objave presude uslijedile su burne reakcije njezinih roditelja.

Galerija


Na Županijskom sudu u Varaždinu objavljena je presuda Nuši Bunić. U sudnicu je, kako javlja reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, dovedena u lisicama.

Proglašena je krivom za ubojstvo svojeg bivšeg dečka i osuđena na 12 godina zatvora. Obje strane na ovu presudu imaju pravo žalbe.

Nuša Bunić u pratnji pravosudne policije dolazi na suđenje (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Ubola ga u vrat pa pobjegla: Završne riječi na suđenju ''krvavoj Nuši'' za ubojstvo bivšeg dečka

Nuša Bunić u pratnji policije dolazi na sud (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Varaždin: Počinje suđenje 21-godišnjoj Nuši – Optužena da je nožem izbola bivšeg dečka Nikolu

U zatvorsku kaznu od 12 godina koja joj je dosuđena računa se i vrijeme provedeno u zatvoru od lipnja 2017. godine. Pritvor joj je produljen do pravomoćnosti presude.

U obrazloženju presude navedeno je i mišljenje vještaka, koji je zaključio da Bunić boluje od graničnog poremećaja ličnosti. Ona nije iznosila usmenu obranu niti se htjela očitovati o optužbi za ubojstvo.

Majka osuđene Nuše Bunić (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja)
Nuša Bunić na čitanju presude (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) - 5 Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja

Nakon presude burne reakcije roditelja

Nakon presude uslijedile su burne reakcije roditelja osuđene. Majka osuđene Nuše Bunić optužila je novinare za pritisak medija na sud i zaprijetila novim ''viđanjima na sudu''.

"Slušam vas, ja sam majka. Ostavite me. Zbog čega samo izjave i obrana jedne strane? Gdje je druga strana? Ovo što ste vi napravili... Imam crno na bijelo, ništa više neću štedit, nikoga, imam dokumenta", vikala je novinarima Nušina majka.

"Znate li išta o Nikoli Tureku osim ovoga što je rečeno? Zašto njegovi nisu ništa rekli? Postoji psihijatrijska dokumentacija o njemu. Ovo je linč koji nije viđen na svijetu, sram vas bilo", poručila je novinarima.

"Osoba je liječena na psihijatriji, napadao je i ranije, sve ćete dobiti dokumentirano. Sve je priloženo, no na vaš je pritisak ovako odlučeno", kazao je Nušin otac. "Ovo je rezultat vaših aktivnosti, Šljivančanin je dobio pet godina za cijelu Ovčaru. Sram vas bilo", vikao je na novinare.

Otac ubijenog Nikole Tureka kazao je da mu niti jedna presuda ne može vratiti sina. "Ne bih o roditeljima Bunić, oni su sve rekli o sebi", poručio je vidno potresen.

Ubola ga u lijevu stranu vrata

Podsjetimo, Nušu Bunić teretilo se za to da je 15. lipnja 2017. u Varaždinu, na livadi u predjelu "Pri beli kipi" pored Drave, nožem ubola 30-godišnjeg Nikolu Tureka u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju, a potom pobjegla s mjesta događaja, dok je oštećenik uslijed nanesene ozljede počeo obilno krvariti, pao u hipovolemični šok i zadobio moždani udar te 17. lipnja preminuo u Općoj bolnici Varaždin.

Nakon što ga je izbola nožem, Nuša je pobjegla, a Nikola se uz otvorenu ranu ipak uspio automobilom dovesti do Kumičićeve ulice u gradu, gdje ga je pronašao jedan prolaznik te obavijestio medicinsku pomoć i policiju. Djevojka je policiji rekla da je bivšeg ubila u samoobrani te je protiv preminulog mladića podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja.

Majka osuđene Nuše Bunić (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja)
Nuša Bunić na čitanju presude (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) - 6 Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja

Nuša i Nikola izmjenjivali su SMS-ove i našli se na mjestu zločina. Tamo je pronađen nož s tragovima krvi, a pored noža pronađene su i ostavljene ženske hlače plave boje s tragovima krvi i crni grudnjak. Na automobilu su pronađeni otisci papilarnih linija na staklu prednjih desnih vrata vozila. Vještačenjem je utvrđeno da pripadaju Nuši Bunić.

U automobilu je pronađena i ženska torbica s više predmeta u njoj. Između ostalog, i tokica za nož crne boje te sunčane naočale. S njih je izuzet otisak prsta za koji je analizom DNK-a utvrđeno da pripadaju Nuši Bunić.

Senzacija ispred MORH-a: Više od 50.000 građana obišlo Perešinov MiG

Kme, kmeeee, ali to nije u skladu s karakterizacijom lika! Prestanite kukati, to je samo serija. Fantasy serija