Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ana Magaš osuđena na osam godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadranku Anu Magaš Županijski sud u Zadru u ponovljenom je sudskom postupku u ponedjeljak nepravomoćno osudio na osam godina zatvora zbog ubojstva supruga u prekoračenju nužne obrane.

U zatvorsku kaznu ulazi joj i vrijeme otkada se nalazi u pritvoru,
od 19. ožujka 2005., a oslobođena je pristojbe sudskih troškova, jer Sud smatra da ih nije u mogućnosti platiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Ana Magaš (28) 18. je ožujka 2005. usmrtila svog muža Lucijana
Magaša (33) ubodom nožem u leđa u obiteljskom stanu u zadarskoj četvrti Bili brig nakon bračne svađe.

Kaznom Ani Magaš za ubojstvo supruga Lucijana Magaša nije zadovoljan odvjetnik obitelji Magaš Andrej Korljan, ali ni odvjetnik Ane Magaš, Marko Marinović, koji je najavio žalbu.

Predsjednica Ženske udruge za zaštitu zlostavljenih žena Neva Tolj tu je presudu ocijenila skandaloznom, te smatra da se suđenje Ani Magaš za ubojstvo supruga Lucijana trebalo održati u nekom drugom gradu, a ne u Zadru.

Županijski sud u Zadru prošle je godine u rujnu osudio Anu Magaš na 9,5 godina zatvora. Nakon nekoliko mjeseci, postupajući po žalbama, Vrhovni sud RH ukinuo je tu presudu zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te je odredio ponavljanje procesa. 

Ponovljeni postupak počeo je u travnju ove godine i tijekom njega iznova su saslušani svjedoci te je provedena rekonstrukcija događaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene