Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je kaznu Darku Kovačeviću Daruvarcu za brutalno premlaćivanje djevojke u kafiću u Zadru.

Galerija


Darko Kovačević Daruvarac osuđen je na 4 godine zatvora, u slučaju premlaćivanja i nanošenja teških tjelesnih ozljeda Zadranki.

Vezani članci Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Nestao vozač koji je skrivio stravičnu nesreću u kojoj je život izgubio Šaban Šaulić Vesna Krupljan, majka ubijene Kristine Krupljan Majka Kristine koju je David Komšić bez milosti izbo 88 puta: "Zaspim i budim se, ali sve to mi dolazi u san"

Presuda je to Županijskog suda u Splitu koji je preinačio odluku Općinskog suda u Zadru, i smanjio mu kaznu za godinu dana.

Kako javlja reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić djelomično je prihvaćena žalba 32-godišnjeg Daruvarca, kojemu je, kako se neslužbeno doznaje, kazna smanjena zbog izraženog žaljenja i kajanja te priznanja ovoga djela.

Presuda je jutros sa splitskog otpremljena na zadarski sud, a kako doznajemo, o njoj bi stranke trebale biti obaviještene sutra.

 

Mamić za Provjereno: ''Pa živ neću izaći pred hrvatski sud. Vrlo jednostavno, slučaj Praljak!''

''Neugodno sam iznenađen! Po svemu onome što je Općinski sud u Zadru napravio, po svim njegovim brojnim greškama i propustima, prvostupanjska presuda je trebala pasti i biti novo suđenje'', komentirao je Darko Kovačević za Zadarski.hr.

''A ja sam dobio četiri godine kao da mi je suđeno za pokušaj ubojstva, a ne za nanošenje obične teške tjelesne ozljede, na što su i ukazali svi vještaci. Uvjeren sam da je ovakva odluka suda u Splitu donesena pod pritiskom nekoga s vrha, iz pravosuđa ili politike, pogotovo zbog ovih nedavnih događanja u kojima sam bio uključen protiv svoje volje, a najveća krivica je u medijima koji su stvorili atmosferu linča. Ovakve presude za slomljeni nos, nemaju smisla, manje se dobiva za ubojstvo'', rekao je Daruvarac.

Dodao je da će nastaviti pravnu borbu prema Ustavnom sudu i sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Rupa na pješačkom mostu otvorila Pandorinu kutiju sigurnosti mostova u Zagrebu: Ministarstvo graditeljstva šalje inspekciju