Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sudsko vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) je objavila da će se izricanje presude hrvatskim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču održati 15 travnja.


'Raspravno vijeće 1... izvješćuje da će se izricanje presude u ovom postupku (protiv trojice hrvatskih generala) održati u petak, 15. travnja 2011. u 11 sati u sudnici 1 Suda', stoji u dokumentu koji je potpisao predsjedavajući sudskog vijeća Alphons Orie.

Vezani članci Suđenje optuženima U aferi bankomat svi nepravomoćno oslobođeni Slika nije dostupna Odvjetnici: Generali puni nade u presudu

Odvjetnici obrana generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača su potvrdili da će presuda hrvatskim generalima biti izrečena 15. travnja u 11 sati u sudnici 1 Haškog suda (ICTY), ali su se suzdržali od predviđanja presude. 'Od Suda smo primili nalog o rasporedu po kojemu je utvrđeno da će presuda biti donešena 15. travnja u 11 sati u sudnici broj 1', rekao je Goran Mikuličić, branitelj Mladena Markača.

Luka Mišetić, iz braniteljskog tima generala Gotovine, također je kazao da će raspravno vijeće 15. travnja objaviti presudu Gotovini, Markaču i Čermaku. Odvjetnici nisu htjeli nagađati o ishodu odluke raspravnog vijeća. Mišetić je kratko kazao da su 'naši stavovi, što se očekivanja tiče, poznati'.

Predsjednik Haškog suda Patrick Lipton Robinson najavio je prvotno da će presuda biti donesena u prosincu prošle godine. Kao razlog odgode izricanja presude mediji su prenijeli zauzetost predsjedavajućeg sudskog vijeća Alphonsa Oriea i sutkinje Elisabeth Gwaunza drugim predmetima koji se vode na Haškom sudu. (Hina)

>> Hoće li Gotovinina sudbina biti poznata u travnju?

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju