Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko o sporazumu

'Prepuštanjem otoka BiH, gubimo suverenitet'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Prepuštanjem otoka BiH, gubimo suverenitet', rekao je Tomislav Karamarko nakon upita o ratifikaciji sporazuma Tuđman - Izetbegović.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko tijekom obilježavanja dana općine Pakoštani, prisustvovao je polaganju vijenaca poginulim braniteljima kod spomen ploče u Miranjima Donjim koje su u povodu općine Pakoštane organizirale braniteljske udruge i Općinsko vijeće.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Karamarko je ondje odgovorio na pitanje o najavi ratifikacije sporazuma Tuđman - Izetbegović iz 1999. godine kojim bi Hrvatska BiH prepustila vrh otoka Kleka i otočiće u malostonskome zaljevu, kazavši kako o tome treba razmisliti, te kako bi se prepuštanjem tog teritorija odrekli dijela svog suvereniteta.

'Treba pričekati s ratifikacijom, treba još jednom sjesti za stol i taj problem riješiti u duhu dobrosusjedskih odnosa. Mi ne možemo odustati od suvereniteta prije nego što ekspertne skupine ne utvrde pravo stanje stvari, a ono ipak ukazuje na činjenicu da se radi o hrvatskom teritoriju', rekao je Karamarko komentirajući izjavu ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić koja je najavila da će sporazum po kojem Hrvatska prepušta BiH vrh poluotoka Kleka i neke otočiće u Malostonskom zaljevu vjerojatno ići na ratifikaciju u Sabor.

>> Ostajemo bez vrha Kleka i otočića u malostonskome zaljevu?

Predsjednik HDZ-a komentirao je i nagađanja o stvaranju vlade iz sjene. 'Radimo na stvaranju odbora za različite sektore, kao što su odbor za gospodarstvo, branitelje, a imena predsjednika tih odbora još ne možemo objaviti', rekao je Karamarko.

Na upit hoće li Željko Dilber, kum generala Ante Gotovine, biti zadužen za branitelje, Karamarko je kazao da je 'za odbor za branitelje to moguće rješenje'.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene