Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HUMANITARAC?

Preokret koji nitko nije očekivao: Tata Slaven umjesto na sudu završio na ukrajinskoj granici

Slaven Vujić (Foto: Provjereno) - 2
Slaven Vujić (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno
Slaven Vujić, poznatiji kao tata Slaven, tvrdi da je otišao na ukrajinsku granicu pomoći djeci izbjeglicama. I zbog toga se nije pojavio na sudu.

Tata Slaven, to jest Slaven Vujić, umjesto na Županijskom sudu u Velikoj Gorici završio je na ukrajinskoj granici. Naime, napisao je na svom Facebooku da je odlučio pomoći civilima.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Osudio iranski napad Zelenski: "Izrael nije bio sam, a Ukrajina čeka mjesecima'' Blokada vozača na granici s Ukrajinom Blokirali ih poljski vozači Oko 3000 kamiona zapelo na ukrajinskoj granici: "Tisuće ljudi prisiljene su živjeti u teškim uvjetima"

"Idem pomoći civile da što prije zakorače u sigurniju budućnost u Hrvatskoj ili negdje drugdje. Svi možemo pomoći na određene načine i legitimna je svaka dobra namjera. Legitimno je i nečinjenje ako se boriš svakodnevno za svoju obitelj. Netko treba pomoći. Eto, idem biti netko. Spremio sam se za to i jedva čekam biti tamo gdje mi je trenutno mjesto u ovom svijetu", naveo je.

Na velikogoričkom sudu za to su saznali u utorak, dan prije nastavka suđenja zbog zlouporabe položaja i ovlasti teške na stotine tisuća kuna, piše Jutarnji list. Njegov odvjetnik je ishodio odgodu nakon što je dostavio fotografije Vujića uz ostale potrebne dokumente, a navodi se da je otišao pomoći ukrajinskoj djeci izbjeglicama. Iduća raspava zakazana je za svibanj.

Pročitajte i ovo Slaven Vujić (Foto: Provjereno) - 2 prijeti mu 10 godina zatvora Potvrđena optužnica protiv tate Slavena: Varao je i lagao iskorištavajući vlastito bolesno dijete

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROVJERENO OTKRIVA Bankovni računi razotkrili prevaru u režiji tate Slavena

Vujića se tereti da je zlorabio dobrovoljne priloge koje je prikupio u humanitarnim akcijama. Bio je osoba ovlaštena za zastupanje zagrebačke udruge za pomoć djeci sa senzornim poremećajima i druge udruge za pomoć djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Onda je pozivao na uplatu financijskih sredstava te je novac, smatraju tužitelji, zadržavao za sebe. Navodno je koristio i bankovne kartice udruga te podizao novac. Ukratko, obje udruge je oštetio za više od 420.000 kuna. Vujić sve negira.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene