Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I na Markovom trgu presuda je dočekana s golemim razočaranjem. Neki su suradnici premijerke Kosor nakon presude samo kratko prokomentirali 'ovo je katastrofa'.


Premijerka je s ministrima i suradnicima presudu gledala u svom kabinetu. Neki od suradnika premijerke samo kratko prokomentirali presudu riječima 'ovo je katastrofa'.  Vladimir Šeks i Ivan Jarnjak nisu željeli ništa komentirati, samo su smrknuto prošli pokraj novinara.

Vezani članci Slika nije dostupna Ekskluzivno: Za građane su presudom izjednačeni žrtva i agresor Slika nije dostupna Zagreb: Prosvjednici potrgali zastavu EU, privedene tri osobe

Hrvatska će sada morati veoma dobro odvagnuti svaku izrečenu rečenicu kako bi učinila sve da odbaci tijekom žalbenog postupka formulaciju udruženog zločinačkog pothvata koja baca sjenu na cijelu zemlju. Naravno moraju učiniti sve i da se odbace presude generalima.

>> 'Zna li Haag da je Gotovina ranjenog suborca nosio na rukama?'

>> Skup potpore pretvorio se u veliki prosvjed

>> I lijevi i desni složni: Presuda je sramotna!

Oprezni su i iz oporbenih stranaka, nitko ne želi komentirati presudu, očigledno se važe svaka riječ kako bi se izbjegle bilo kakve moguće negativne konotacije, jer je ovo jedan zaista delikatan trenutak za Hrvatsku, a ova će je presuda puno opterećivati.

Branko Borković, Mladi Jastreb, rekao je da je presuda Gotovini i Markaču presuda svima nama te da, ako nam je i9kad bilo potrebno jedinstvo, onda je to sada. 'Ponosan sam što sam bio dio tog zločinačkog pothvata', rekao je Borković.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju