Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Dobro smo koristili fondove i koristimo ih još bolje i tu smo među boljim državama bez obzira što se povremeno pojavi neki članak koji ljude sludi', rekao je Milanović.


Predsjednik Vlade Zoran Milanović rekao je danas da Hrvatska dobro koristi europske fondove i da je u tome među boljim državama.

Vezani članci Gabrijela Kišiček Komunikacijska stručnjakinja o Milanovićevoj izjavi o izbjeglicama i reakcijama iz SAD-a: "Teško je biti upečatljiv i primijećen, ali njemu je to uspjelo" Govor predsjednika Milanović na Općoj skupštini UN-a Govor predsjednika Milanovića pred UN-om: "Populisti i dezinformacijske kampanje ljuljaju povjerenje u medije i znanost"

'Dobro smo koristili fondove i koristimo ih još bolje i tu smo među boljim državama bez obzira što se povremeno pojavi neki članak koji ljude sludi', rekao je Milanović odgovarajaći danas u Dubrovniku na pitanje novinara o prvoj godini članstva u EU i korištenju europskih sredstava.

'Tvrdim da smo dobri u tome kao država i organizirani u tome. Gazi nas kriza, slabo ide s novim radnim mjestima i tu nisam zadovoljan, ali vjerujem da će sljedeća godina na pretpostavkama koje smo napravili, biti uspješnija. Naslijedili smo ogroman i neodrživ proračun koji je rastao u dva mandata prethodne vlade više nego stopa rasta, više nego zapošljavanje. Imamo preskupu državu i od 2004. do 2012. obećavali smo stvari koje ne možemo platiti. Sad stvaramo pretpostavke da se ovako nešto u Hrvatskoj više ne dogodi. Snosimo dio odgovornosti, ali smo takvu situaciju naslijedili', rekao je Milanović.

Milanović: Mi smo jedini jamac normalne, civilizirane i poštene Hrvatske

Na novinarsko pitanje o dolasku jednog od čelnika ruskog Gazproma idući tjedan u Hrvatsku, Milanović je kazao da o tome nije upoznat i da ne zna koji je povod toga dolaska te da je adresa za to Ministarstvo gospodarstva.

'Svim ozbiljnim investitorima zainteresiranima za istraživanje ugljikovodika u Jadranu vrata su otvorena, a adresa im je Ministarstvo gospodarstva. Svatko s poslovnim namjerama, tko želi ulagati i zapošljavati, dobrodošao je u Hrvatsku, ali zna se gdje se posao dogovara, to je Ministarstvo gospodarstva, a onda i hrvatska Vlada', rekao je premijer Milanović na upit o dolasku Alekseja Millera u Hrvatsku, koji bi se idućeg tjedna trebao sastati s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem.

Na pitanje ima li uvođenje ili neuvođenje građanskog odgoja zakonsko uporište, Milanović je kazao kako 'nije da nema uporišta u zakonu, ali je tu bolje biti u čistoj situaciji'.

'Treba odvojiti dvije stvari kad je u pitanju uvođenje građanskog odgoja. Jedno je tehničko-zakonska stvar, odnosno jesu li sve tehničko-zakonske stvari ispunjene, imamo li za to dovoljno predavača i dovoljno udžbenika. Drugo je sam sadržaj građanskog odgoja, odnosno upućivanje i uvođenje mladih ljudi u svijet demokracije ljudskih i građanskih prava kojima se trebaju znati koristiti. Nitko u Hrvatskoj nije protiv toga i to već ide od ove jeseni kao međupredmetna nastava, koja će se podučavati kroz niz tradicionalnih predmeta, a u punu primjenu i kao poseban predmet građanski odgoj uvodimo 2015. godine', kazao je premijer.

Odgovarajući na pitanja, rekao je među ostalim da ne vidi nikakvu opasnost od evenatualne koalicije Milana Bandića i Radimira Čaćića.

Milanović je danas u Dubrovniku prisustvovao svečanosti uručenja potvrde o razminiranosti Dubrovačko-neretvanske županije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook