Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreće na turneju

OREŠKOVIĆ TRAŽI PODRŠKU NARODA 'Svjestan je političke nestabilnosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Orešković kreće na mini turneju u Slavoniju. Posjetit će Vukovar i još nekoliko gradova, a potom planira i na jug, u Dubrovnik. Poručuje da želi čuti građane i njihove probleme. Reporterka Dnevnika Nove TV IVana Pezo Moskaljov istražila je kakva je pozadina premijerove turneje.

Već ovaj tjedan kreće premijer Tihomir Orešković kreće put Slavonije i za prvo odredište odabrao je Vukovar. U gradu na Dunavu tema za razgovor ima napretek. Doista je "pet do dvanaest" za ozbiljna ulaganja, mišljenja su Vukovarci.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Šef Vlade razgovarat će s poljoprivrednicima. Obići će, kako doznajemo, nekoliko obiteljskih gospodarstava. Želi im pomoći kako brže do novca iz EU fondova. Na istoku Hrvatske najvjerojatnije će provesti dva dana. Pozivi mu stižu i iz drugih gradova. No, tempo obilaska diktirat će premijerove radne obveze.

Jedna od skorih konferencija u Dubrovniku na kojoj sudjeluje, bit će prilika i za susret s gospodarstvenicima. "Sve te priče o menadžerskoj Vladi su besmislene. Svjestan je te političke nestabilnosti u zemlji i pokušava dobiti podršku u narodu. Čini mi se da je kod jednog koalicijskog partnera, HDZ-a, podrška za njega sve manja i manja", smatra politolog prof.dr.sc. Tihomir Cipek s Fakulteta političkih znanosti.

Birači mu vjeruju. No, 40 posto građana, prema istraživanju Crobarometra Nove TV, ne odobrava rad novog vodstva Banskih dvora.

Oreškovićeva Vlada s radom ulazi u 10. tjedan. Dosad su održali 11. sjednica, a reforme koje su prije isticali kao važnije, pale su u drugi plan. Zastupnicima na drugoj strani Markovog trga poslano je nekoliko zakonskih prijedloga. No, kad se sve zbroji, dobili smo proračun, donesena s samo četiri zakona, od kojih su dva doživjela tek manje tehničke promjene.

"Premijer putuje da pokaže da još ima nade. Pa i sam je rekao da Vlada nema rezultate koji su se od nje očekivali", dodaje Cipek.

No, upitno je hoće li putovanja promijeniti sliku o premijeru i Vladi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene