Premijer Andrej Plenković vikend provodi u Istri. Jučer je stigao u Umag na teniski turnir, a pridružili su mu se i ministri Zdravko Marić, Darko Horvat i Gari Cappelli.

Galerija


Danas se Plenković nakon Umaga uputio u Motovun te će, doznajemo, posjetiti i druga mjesta središnje Istre. Za Dnevnik Nove TV kratko se osvrnuo i na izbor novih ministara. Rekao je da očekuje kako će svi oni provoditi program Vlade.

Vezani članci Ilustracija Hrvatska ulazi u mali lockdown! Zatvaraju se kafići i restorani, nema vjenčanja, adventa, teretana: ''Razmišljamo i o kaznama'' Članovi Vlade tradicionalno pozirali za zajedničku fotografiju Članovi Vlade tradicionalno pozirali za zajedničku fotografiju: Počinje odbrojavanje do prvog odlaska?

"Od svih ministara očekujem provedbu programa Vlade'', rekao je premijer Andrej Plenković na pitanje od kojeg novog ministra ima najveća očekivanja.

Zdravko Marić i Darko Horvat pak najavljuju suradnju s novim kolegama na gospodarskim mjerama koje bi dovele do rasta zaposlenosti, ali i plaća.

"Preduvjet je nastavak ovih trendova, stabilnosti javnih financija. Siguran sam da i novi kolege to dobro znaju i razumiju i da ćemo tu vrlo brzo naći zajednički jezik jer u konačnici to je program i sastavni dio Vlade, da kroz taj način otvorimo dodatni prostor i za rasterećenje poduzetnika, gospodarstva, građana i zaposlenika'', kazao je Zdravko Marić, ministar financija.

"Ne samo da će biti posla za nove ministre nego će biti posla za građevinsku operativu, za proizvođače sofisticirane opreme za hrvatske radnike'', kaže Darko Horvat, ministar gospodarstva.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Policija uhitila svu trojicu huligana koji su pretukli starca (77) na terasi kafića u Puli, dvojica pronađena u Zagrebu, jedan u Puli