Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tražit će objašnjenje

Plenković o Kuščeviću: ''Moj ritam je takav da ne mogu na osnovu kratkih medijskih naslova pratiti sve te teme''

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković je nakon summita u Bruxellesu rekao da će od ministra uprave Lovre Kuščevića tražiti objašnjenje oko afere s imovinom usred koje se ministar našao.

Premijer je kazao da zbog summita, koji se održao u Bruxellesu, nije detaljno pratio aferu u kojoj se našao ministar Lovro Kuščević jer nije u katastar upisao nekretnine koje ima na Braču, javlja N1.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon izbora Plenković: "Milanović okolo zove ljude, a onda oni zovu mene" Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

"Razgovarat ćemo. Iskreno, moj ritam je bio takav da ne mogu na osnovu kratkih medijskih naslova pratiti sve te teme. Imamo vremena, sastat ćemo se, pitat ćemo što se zbiva, objasnit će mi.

Koliko vidim to su sve neki događaji ne baš od jučer. Obavit ćemo razgovore, na njemu je da to objasni. On će rastumačiti sve što je. Mislim da je nešto i govorio. Moram obaviti razgovore. Ja te informacije nemam niti je moguće da netko poput mene sve te detalje provjerava i gleda", izjavio je Plenković.

Kako piše N1, premijer je dodao i da postoji načelo povjerenja i pouzdanja u ljude koji su dio tima i koji se bave javnim poslom. "Ovo su stvari koje će on, mislim, razjasniti i očekujem od njega da i javno to detaljnije objasni tako da vidimo što je problem ako je problem i koliko je problem. Ako je sitnica, to je nešto drugo. Razgovarat ću s njim, ne mogu ovako bez razgovora donositi zaključke", istaknuo je premijer Plenković.

Podsjetimo, svoju vilu na Braču ministar godinama nije upisao u katastar. Ootkriveno je i da se nasuprot sporne kuće nalazi još jedna čestica u njegovu vlasništvu koja se vodi kao pašnjak i cesta, ali je ondje niknula još jedna kuća i velika nadstrešnica.

"Zaboravio sam zatražiti kod katastra upis, da se evidentira kuća koja se vidi iz satelita, koju nitko ne skriva. Ne radi se o vili, nego u kući i u njoj živim. Kako je moja supruga nezaposlena i nije uhljebljena, ona se ljeti iseljava kako bi ostvarila dodatni prihod", rekao je ministar i dodao da vilu posjeduje od 2004. i da ju je zaboravio evidentirati u katastru. To je, tvrdi, učinio čim su ga novinari na to upozorili.

U svemu tome ne vidi problem. "Niti malo mi nije neugodno, žao mi je što sam to zaboravio i propustio, ne radi se o skrivanju", kazao je novinarima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene