U noći s utorka na srijedu premašena je brojka od milijun noćenja u jednom danu! Od toga je najviše ostvareno u Istri kojoj je srpanj donio brojne rekorde!


Od dolazaka i noćenja, preko broja letova do zarade. Sjajni rezultati turistički djelatnici, tvrde, ostvaruju se zbog poboljšane koordinacije i suradnje svih turističkih sektora.

Vezani članci Turisti u Splitu, ilustracija Hrvatska bi trebala biti među prvim zemljama koja će primiti turiste: "Ovo ljeto je ključno, jako bitno" Doživljaji u Istri (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Doznajte što privlači turiste: Istra jedno od najposjećenijih odredišta u Hrvatskoj

Tomas iz Belgije je u Istru doputovao na nagovor supruge. Nije, kaže, požalio ni trenutka. 'Odličan spoj kulture, hrane i lijepog vremena uz predivne obale i gradove. Idealno mjesto za odmor', kaže Tomas.

'Definitivno je prilagođeno i djeci, odlično mjesto za obiteljsko putovanje, to sam tražila', rekla je njegova supruga Elisabeth.

Svatko sa svojim željama. Bitno je oduševiti turiste. Istri to uspijeva. Milijun i 50 tisuća dolazaka i sedam milijuna i 50 tisuća noćenja u srpnju rekord je kojeg je Istra sanjala. Zadovoljan je cijeli turistički sektor.

Hrana, smještaj, aktivnosti. Sve podignuto na najvišu razinu. Jer ponuda je ono što razlikuje odredište od odredišta.

'Danas je ušlo preko dvije tisuće i 500 ljudi. Očekujemo ovaj tjedan još veći broj', rekla je u srijedu Tamara Antunović iz odnosa s javnošću Vodenog parka.

Sobu u hotelu nije lako naći. A zbog lijepog vremena ni vez u marini. Većina gostiju ostat će privezana cijelo ljeto.

'Jako je puno nautičara. Ima sada početkom osmog mjeseca gostiju koji naravno onda koriste sve usluge naše marine, između ostaloga i hotela i restorana i bara i svega drugoga', kazao je Dean Šimić, direktor marine. Iz godine u godinu ispravljaju se greške, pronalaze bolja rješenja.

'Istra je posložena i dobro organizirana turistička regija s vrlo dobrom suradnjom privatnog i javnog sektora gdje zajednički pripremamo dogovaramo i implementiramo cijelu turističku godinu', rekao je Denis Ivošević, direktor TZ-a. Rezultati se zato itekako vide.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr