Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autostopira i komunicira na engleskom

'Nestalu Slovakinju povezla sam prema Rijeci'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivna terenska potraga na području Murtera za 48-godišnjom slovačkom državljankom Vierom Malovikovom, koja je nestala na Murteru 31. listopada, danas je prekinuta budući da je policija gotovo posve sigurna da je nestala žena viđena u Zadru i okolici između 1. i 3. studenoga, doznaje se u šibensko-kninskoj Policijskoj upravi. Potraga se intenzivira na drugim područjima.

Danica Sušić prevezla je Slovakinju koja je stopirala do benzinske crpke u Murvici.

Pročitajte i ovo Odbjegli vlak u Indiji Pokrenuta istraga VIDEO Odbjegli vlak jurio 70 kilometara bez vozača Istraga; ilustracija - 2 što je u pozadini? Hrvatska traži istragu zbog smrti Alekseja Navaljnog: "Moguće je da će se iste stvari događati hrvatskim političarima"

'Jedan tren sam zapravo razmišljala da stanem ili ne, ali vidim imala je zavoj na ruci i to me ponukalo, možda joj ipak treba nekakva pomoć. Nešto joj se dogodilo, ne bi stala usred bijela dana na sred ceste i stopirala. Ja sam je povezla, govorila je engleski. Pitala sam je do kuda ide, rekla je za Rijeku', ispričala je Danica Sušić.

>> Na Murteru nestala Slovakinja

Prema dojavama građana, 1. studenoga uočena je nekoliko puta 'na potezu od Zadra do Posedarja, 2. studenoga uočena je na potezu Posedarje-Starigrad, 3. studenoga oko 14 sati uočena u Starigradu, a istog dana oko 17,20 sati uočena je i u Zadru na križanju Ulica Nikole Tesle i Ulice dr. Franje Tuđmana kako stopira', navodi u današnjem priopćenju šibensko-kninska Policijska uprava.

Policija je gotovo posve sigurna da je riječ o nestaloj 48-godišnjoj slovačkoj državljanki Vieri Malovikovoj s obzirom na to da se opis svjedoka podudara s njezinim izgledom, rekal je glasnogovornice šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor.

Prema dojavama građana, nestala slovačka državljanka uglavnom stopira, komunicira na engleskom jeziku, a u razgovoru spominje odlazak u Rijeku, priopćila je policija.

Također svjedoci navode da nestala žena djeluje dezorijentirano, a odjevena je u svijetle traperice, crvenu ili zelenu majicu i zelenu jaknu te nosi ruksak ili veću svijetlosmeđu torbu.

Policija poziva građane, posebice s područja Zadra i Rijeke, da o svim spoznajama o nestaloj slovačkoj državljanki obavijeste najbližu policijsku postaju ili pozivom na 92.

Nestanak 48-godišnje Slovakinje prijavio je njezin muž 1. studenoga, nakon što se ona dan prije oko 22 sata udaljila u nepoznatom smjeru iz ugostiteljskog objekta "Kezo" u Murteru.

Viera Malovikova srednje je tjelesne građe, visoka je oko 160 centimetara, ima plavu valovitu kosu do ramena, a u vrijeme nestanka bila je odjevena u zelenu jaknu-šuškavac i traperice te je imala crvenu ručnu torbicu.

Iako je aktivna i opsežna potraga prekinuta, policijske ophodnje češće će obilaziti murtersko područje jer bi se Viera Malovikova mogla vratiti u Murter, gdje je s mužem boravila u apartmanu u Marini 'Hramina'.

Glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor potvrdila je da su u policijskom očevidu na Murteru uzeti tragovi krvi, no analiza još traje pa se još ne zna je li riječ o ljudskoj krvi ili o krvi kakve životinje.

Više pogledajte u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene