Andrija Jarak otkrio je po čemu će pamtiti 2017. godinu te zašto misli da ćemo se i u 2018. voditi rasprave o ustašama i partizanima.

Galerija


Reporter Andrija Jarak, jedno od zaštitnih lica Nove TV ovu će godinu pamtiti po aferi Agrokor, katastrofalnim požarima koji su zadesili Dalmaciju te presudi šestorci koja je podigla tenzije u odnosima između Hrvatske i BiH.

Vezani članci Andrija Jarak o aferi JANAF - 2 Tko će odlučivati o sudbini zamjenice županijskog državnog odvjetnika? "Ako je razriješe, više neće moći raditi u DORH-u" Požari na Čiovu - 5 Policija objavila: Za podmetanje velikih požara na Čiovu sumnjiči se 36-godišnji muškarac

U razgovoru za DNEVNIK.hr otkrio nam je iz čijeg mu je dvorišta ove godine bilo najteže izvještavati te kakvu političku 2018. godinu očekuje.

„Kao i svake godine i ove je godine bilo puno uhićenja i posla u crnoj kronici. Nažalost ni ove godine nije nedostajalo tema iz sfere pravosuđa, policije i represivnog aparata“, otkrio nam je Jarak.

Jarak već 20 godina izvještava o požarima koji gotovo svako ljeto zahvate Dalmaciju, no kaže kako se ne sjeća „neviđene elementarne katastrofe“ poput one koja je ovu godinu zahvatila Žrnovnicu.

Reporter Nove TV već godinama prati i događaje u susjednoj Bosni i Hercegovini. Kad je riječ o Hrvatima u BiH, Jarak kaže kako će put pravde i pomirenja trajati desetljećima.

Za kraj je proučio kako i u 2018. godini u nedostatku ideja i želja za nečim boljim očekuje izvlačenje kosture iz ormara i prepucavanja o Bleiburgu i Jasenovcu.

Cijeli razgovor s Andrijom Jarkom pogledajte u videu.