Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Samo za crkvene potrebe'

Bizarna zabrana: Turistima i prolaznicima zabranjeno zaustavljanje ispred crkve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je vlasništvo samostana, namijenjeno za vjerske potrebe, početak je obavijesti kojom se zabranjuje zaustavljanje ispred crkve u konavoskom selu Pridvorje.

Predstojnik samostana Svetog Vlaha u konavoskom selu Pridvorje zabranio je zaustavljanje ispred crkve, kao i sjedenje ispod krošnje stoljetnog platana, piše dubrovniknet.hr.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina"

'Ovo je vlasništvo samostana, namijenjeno za vjerske potrebe. Zaustavljati se ispred crkve ili sjediti ispod stabla platane samo uz dopuštenje Predstojnika samostana', stoji u obavijesti uz napomenu da je posjet potrebno najaviti na navedene brojeve telefona.

Zakonom zabranili psovanje: Policija i poseban softver češljaju internet

Kako se ne bi dogodilo da se neki strani turist zaustavi gdje ne smije, obavijest je ispisana na više jezika.

Objekt je, kako je istaknuto na oglasnoj ploči, samo za vjerske potrebe i zabranjen je ulaz biciklistima.

A upravo s njima na lokaciju dolazi jedna od organizatorica biciklističkih tura kroz Konavle koja je na društvenoj mreži objasnila da nju i goste ispod platane redovito dočeka fratar koji 'neumorno brlja s terase tjerajući ih'.

'Prošle godine je čak kosilicom nasrnuo na mene i goste. Od šefice je tražio da mu plaćamo što sjedimo plus ako želimo u crkvu i samostan', napisala je djevojka koja se, kaže, zbog svega crveni ispred turista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene