Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike kazne

Zakonom zabranili psovanje: Policija i poseban softver češljaju internet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da umjetnost ostala umjetnost ruska je vlada sada zabranila psovke. I to u knjigama, kazališnim predstavama, ali i na internetu. Prekršitelje ove zabrane čekaju poprilične novčane kazne.

S jučerašnjim danom u Rusiji je na snagu stupila zabrana korištenja psovki u filmovima, kazališnim komadima i knjigama, a sve to u svrhu 'zaštite i razvoja ruske lingvističke kulture.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području" Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!"

Stoga će filmovi i kazališne predstave sa psovkama biti zabranjene, a knjige koje sadrže psovke morat će se prodavati u odgovarajućim zapečaćenim pakiranjima s jasno istaknutim upozorenjem.

FOTO Ruskim policajkama je sada OVO zabranjeno

Tko se ne bude pridržavao novih propisa bit će kažnjen s 50.000 rubalja (oko 8000 kuna) kazne, a zabrana će se odnositi i na blogere te nedržavne medije zbog čega će policija pomoću specijalno dizajniranog softvera (swear-bot) češljati i internet, piše Guardian.

Ovaj softver mogao bi naići na velike probleme budući da su Rusi poznati kao veliki kreativci kad je su u pitanju psovke, a samo za muški spolni organ imaju čak 1200 izraza.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene