Vinkovci, jedno od najznačajnijih arheoloških otkrića u Hrvatskoj (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Vinkovci, jedno od najznačajnijih arheoloških otkrića u Hrvatskoj (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Predstavljen je turistički vodič 'Najstarije europsko naselje - Vinkovci' urednice Martine Matković.


U velikoj vinkovačkoj Gradskoj vjećnici u utorak je predstavljen turistički vodič "Najstarije europsko naselje - Vinkovci" urednice Martine Matković u kojem je na 70-tak stranica fotografijom i tekstom dan pregled svega onoga što bi turistima i posjetiteljima bilo korisno znati o Vinkovcima.

"Vinkovci već imaju turistički vodič, ali ovaj daje, rekli bismo, sažetiju i kraću priču o Vinkovcima i najznačajnjim turističkim značajkama, povjesnim znamenitostima i osobama te događajima koje vrijedi vidjeti i doživjeti i o njima nešto znati", kazala je autorica vodiča, direktorica Turističke zajednice Vinkovci Martina Matković. Po njezinim riječima, turistički vodič "Najstarije europsko naselje -Vinkovci" iznimno je pregledan i laganog štiva ali dovoljnog da turiste i posjetitelje uputi u brojne priče i zanimljivosti o Vinkovcima.

Predstavljanju vodiča, koje je bilo i vrhunac obilježavanja 50. obljetnice osnutka vinkovačke Turističke zajednice, nazočan je bio i gradonačelnik Mladen Karlić, koji je poručio kako Vinkovci bez sumnje imaju ogroman turistički potencijal ali da manjka konkretnih projekata, turističkih proizvoda koji bi privukli goste u grad.

Turistički vodič "Najstarije europsko naselje - Vinkovci" tiskan je u nakladi Turističke zajednice grada. Tekstove je napisala novinarka Alma Radoš, a suradnici na projektu bili su Danijel Petković, Maja Krznarić Škrivanko, Anita Rapan Papeša i Hrvoje Vulić iz Gradskog muzeja Vinkovci. Vodič je tiskan u nakladi od 2000 primjeraka, za sada samo na hrvatskom jeziku. (Hina)