Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opreza nikad dosta

Ne nasjedajte: Lažni policajci raspitivali se o ušteđevinama, policija upozorila građane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska policija zaprimila je dojave građana kako su u kasnim popodnevnim satima primili telefonske pozive nepoznatih osoba, koje su se lažno predstavljale kao policijski službenici.

Građani na području Zadra u petak su, u poslijepodnevnim satima, zaprimili više telefonskih poziva nepoznatih osoba koje su se lažno predstavljale kao policijski službenici. Osim toga, od njih su tražili podatke o bankovnim računima i ušteđevini, a radi navodne provjere novca zbog sumnje da je njihov bankovni račun zloupotrijebljen.

Raspitivali su se o njihovim životnim okolnostima, a građani su nakon telefonskih poziva o svemu obavijestili tamošnju policiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna očevid slijedi Tragedija u Varaždinu: U jezeru se utopio 25-godišnjak

Pročitajte i ovo Akcija uhićenja na otoku Krku Gotovo 1,4 milijuna kuna VIDEO Trojac razvalio bankomat u Malinskoj, ali policija im je ubrzo ušla u trag: Pogledajte dramatičnu snimku njihova uhićenja

"Građanima još jednom skrećemo pozornost da budu posebno oprezni kada ih telefonski kontaktiraju osobe koje se predstavljaju kao djelatnici policije ili banke i u razgovoru od njih traže novac ili neke osobne i bankovne podatke. Djelatnici banke službene radnje obavljaju isključivo u svojim poslovnicama, a policijski službenici se dolaskom na kućnu adresu legitimiraju službenom iskaznicom i ukoliko imaju potrebu izuzeti neki predmet, za to izdaju službene potvrde o oduzimanju predmeta", izvijestila je PU zadarska.

Iz policije savjetuju građane da budu oprezni i sumnjičavi nakon zaprimanja takvih i sličnih poziva te da pozovu policiju na broj 192 kako bi se provjerili sumnjivi osobni ili telefonski zahtjevi nepoznatih osoba koje se predstavljaju kao službene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene