Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović u Istri

Predsjednik obećao uklanjanje birokratskih prepreka gospodarstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je danas u Bijeloj vili na Brijunima izaslanika istarskog župana Ivana Jakovčića, gradonačelnika Pule Borisa Miletića te predstavnike najznačajnijih gospodarskih subjekata u Istri, priopćeno je iz ureda istarskog župana.

Istarsko gospodarsko izaslanstvo razgovaralo je s predsjednikom o turizmu kao jednoj od najznačajnijih grana gospodarstva, makroekonomskim prilikama te birokratskim preprekama u Hrvatskoj. Poduzetnici su posebno istaknuli primjere birokratskih prepreka gdje se za pokretanje određenih poslova moralo čekati i po deset godina.

Predstavnici tvrtki koje su pozvane na radni sastanak s predsjednikom Josipovićem, navodi se u priopćenju, imaju izvrsne ekonomske pokazatelje i gospodarske rezultate unatoč teškom gospodarskom okruženju, a okrenuti su proizvodnji, uslugama i izvozu te su važne za novi uzlet istarskog gospodarstva.

Pročitajte i ovo tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike Grad Umag o tihoj okupaciji Istre - 5 Problem "istarskih favela" Uzrujani Slovenci o optužbama da su okupirali hrvatsku obalu: "Mogu imati sve na svojoj zemlji, čak i raketu za Mars"

>> Istarski sir našao put do svih krajeva svijeta

Predsjednik Ivo Josipović naglasio je tom prigodom da će se osobno založiti, u skladu s ustavnim ovlastima, za uklanjanje birokratskih barijera gospodarstvu kako bi se povećala konkurentnost svih gospodarstvenika.

Uz gradonačelnika Pule Borisa Miletića na sastanku su među ostalim bili i predsjednica Županijske gospodarske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska te predstavnici istarskih gospodarskih subjekata.

Predsjednik Josipović poslijepodne je posjetio i Kamp vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice u Fažani gdje trenutno boravi 130 mladih vatrogasaca iz osam županija.

'Vatrogastvo je jedna plemenita djelatnost koja je na korist cijeloj zajednici kao dio ukupne sigurnosti u Hrvatskoj,' kazao je predsjednik Josipović obraćajući se mladim vatrogascima istaknuvši kako se vatrogasac 'ne postaje preko noći, već je to način života koji se uči od malih nogu'. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene