Predsjednik države i predsjednik Vlade u Sinj na Alku doći će s ljetovanja u državnim rezidencijama. Smještaj plaćaju sami, baš kao i hranu. Destinacije na biranje - od Brijuna, Rijeke do Hvara.

Galerija


Predsjednik države Zoran Milanović sa suprugom ljetuje na Hvaru, u vili Kovač. Ta mu je rezidencija dobro poznata jer ondje je ljetovao i kao premijer. Omiljena je bila i bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o sjednici VNS-a i Milanovićevom prijedlogu: "Nije to trakavica, ima još stvari oko kojih se moramo dogovoriti" Zoran Milanović - 5 Milanović i Plenković sada komuniciraju preko predstojnika Ureda: Predsjednik nije suglasan s dvije teme predložene za sjednicu VNS-a

U raslinjem dobro skrivenoj vili Costabella, nedaleko od Rijeke, ljetuje premijer Andrej Plenković. Bio je ondje i vikend nakon izbora, ali i prošlog ljeta.

"Ja ću ovdje otići u dućan, tržnicu, nešto kupimo, nešto skuhamo, meni je uvijek ovdje drago doći. Ovdje mi je živio pokojni stric, dobro poznajem ovaj kraj, imam puno prijatelja ovdje i volim doći“, kaže premijer.

I Tihomir Orešković ondje je ljetovao.

Hranu, ali i smještaj po povlaštenoj cijeni, državni vrh plaća iz svog džepa.

"Postoje političari koji iz vlastitih preferencija koriste druge oblike smještaja, kao i drugi građani. Ono što je bitno je da rezidencije pružaju mogućnost bolje sigurnosne zaštite, no sudeći po razini ugroze naših političara, svejedno je gdje će boraviti", kaže bivši šef državnog protokola Želimir Kramarić.

Uz Hvar i Costabellu, na raspolaganju su im i četiri vile na Brijunima te dva otočića s pripadajućim objektima. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr