Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O ustavnim promjenama

Karamarko: To je igrica i pokušaj prevare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je SDP-ovu inicijativu za izmjenama Ustava.

Izmjenama bi se u Ustav ugradilo nezastarijevanje svih teških ubojstva, a Karamarko je to nazvao igricom i pokušajem prevare. HDZ želi da se jasno kaže nešto o državnom teroru u vrijeme komunističke Jugoslavije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Karlo Ressler Uoči izbora HDZ oštro startao novu kampanju i napao SDP: "Štetočine! Išli su protiv nacionalnih interesa" Hrvatski sabor i Europski parlament izbori 9. lipnja Ovo je goruće pitanje Europske Unije, a hrvatski kandidati za europski parlament slažu se oko jednog pitanja

'Različita su ubojstva, teška ubojstva, za koja su neki, nakon što bi ih izvršili u Jugoslaviji, u organizaciji Saveza komunista Hrvatske ili Saveza komunista Jugoslavije, izvršitelji su obično bivali nagrađivani, unaprjeđivani, dobivali su poslovne prostore, zlatne satove s posvetama svojih nadređenih. I tako dalje, i tako dalje, od ostalih teških zločina', rekao je Karamarko.

HDZ kroz svoju formulaciju želi izdvojiti ubojstva 69 političkih emigranata, a uz promjenu Ustava želi vezati i inicijativu za referendum za koju je prikupljeno oko 700 tisuća potpisa - da se brak Ustavom definira kao zajednica muškarca i žene.

>>'Vaši partizani i komunisti su ubijali i punili jame na čelu s Titom'

'Ako dođe do te promjene Ustava bilo bi dobro da jednim Ustavnim zakonom kažemo da se ta definicija u promijenjenom Ustavu ne odnosi na slučajeve koji su u tijeku i koji su obuhvaćeni Europskim uhidbenim nalogom. Nudimo Vladi da se izvuče i da bude vjerodostojna, da kaže pred Europom, ne radimo ove ustavne promjene da bi zaštitili jednog čovjeka', naglasio je Karamarko. (Mediaservis)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene