Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HUS o 'kukanju'

'Predsjedniče, vi radije kukate nego što se bavite konkretnim poslom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga sindikata reagirala je na jučerašnju izjavu predsjednika Ive Josipovića da je većina je građana više spremna kukati, nego zasukati rukave i raditi.

'Jučerašnjim krajnje neprimjerenim izjavama na predavanju o razvoju poduzetništva u Hrvatskoj na Institutu za inovacije, predsjednik Josipović je, vodeći se svojim vlastitim ambicijama i interesima, pokazao zavidan stupanj političke nonšalancije i neprincipijelnosti koji graniči s pravom malom inovacijom u njegovu naizgled odmjerenom diskursu', stoji u priopćenju sindikata.

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Sindikati - 3 "Poruka Vlade je da im nismo važni" U ponoć istječe rok! Učiteljica Gordana o koeficijentima: "Radim 42 godine, a u mirovinu ću otići kao najslabije plaćena među svim državnim i javnim službama"

>> Josipović naglasio: 'Većina Hrvata je spremnija kukati, nego zasukati rukave i raditi'

'Izjavama 'Naša je velika boljka u kulturi kukanja. Većina je više spremna kukati nego raditi. To se mora promijeniti', Josipović jasno poručuje eventualno neopredjeljenim centrima moći u Hrvatskoj da je spreman podrediti se interesima onih koji bi ga željeli i ubuduće gledati na Pantovčaku', smatraju u sindikatu.

'Ovom izjavom Predsjednik pokazuje da upravo on radije kuka nego što se bavi konkretnim poslom. Sam ulazak u politiku uspješnog profesora i kompozitora na tragu je takvog ponašanja, a njegovi uopćeni prigodničarski istupi teško su spojivi s ovlastima koje mu Ustav daje. Zašto Josipović usprkos ustavnoj ovlasti i našem opravdanom traženju od 31. kolovoza 2012. godine odbija zbog katastrofalnog stanja gospodarstva i tržišta rada sazvati sjednicu Vlade? Ustav ga je zadužio da brine o funkcioniranju i stabilnosti sustava, a ne da soli pamet sirotinji na čijim jaslama se pravi pametan i odmjeren', stoji dalje.

'Usprkos gospodarskom i socijalnom rasapu zemlje za čiju ilustraciju nisu više potrebni ni statistički pokazatelji (dovoljno se prošetati bilo kojim gradom u Hrvatskoj), Predsjednik se degutantnim izjavama dodvorava mogućim mecenama i planira novi mandat svaljujući i odgovornost i račun sa sebe i svoje klike na leđa sirotinje. Predsjedniče, pustite prazne priče i uhvatite se posla', poručio je HUS u priopćenju koje potpisuje predsjednik sindikata Ozren Matijašević.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene