Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posjetu Međimurju

Predsjednica privremeno preselila ured u Čakovec: "Ovo je područje primjer razvijenog poduzetništva"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured predsjednice Republike, Kolinde Grabar-Kitarović, privremeno je premješten u Međimursku županiju.

Službeno je otvoren podizanjem zastave Predsjednice Republike u zgradi Međimurske županije.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti" Slika nije dostupna PREDSJEDNICA U OBILASKU Grabar-Kitarović istaknula kako je županijski ustroj Hrvatske jako dobar

Predsjednica Grabar-Kitarović održala je radni sastanak s vodstvom Međimurske županije i s vodstvom Grada Čakovca.

"Želim zahvaliti svim braniteljima iz Međimurja koji su se hrabro i zdušno borili za Hrvatsku", naglasila je.

Za Čakovec je rekla da je zamašnjak razvoja Međimurske županije, grad industrije, obrta, poduzetništva, ali i grad kulture. Pohvalila je velika ulaganja Grada Čakovca u društveni razvoj i obrazovanje te najavila da će razgovarati i s poduzetnicima, obrtnicima i seljacima, s onima koji rade u lokalnoj samoupravi, kako bi se upoznala s problemima, ali i čula njihovu viziju razvoja Međimurja, ali i cijele Hrvatske.

Govoreći o tome kako su Međimurci vrlo radišni i marljivi ljudi, rekla je kako je područje između Mure i Drave primjer razvijenog poduzetništva koji je uzor ostalima u Hrvatskoj.

"Tijekom tri dana istaknut ćemo primjere kako se u radu između lokalne samouprave, poduzetnika i građana mogu privući ulaganja, što nam je potrebno u cijeloj Hrvatskoj", kazala je Grabar-Kitarović.

Za romsku zajednicu koja živi u Međimurju, rekla je da će učiniti sve da se njihov položaj u društvu još više podigne.

Predsjedničinu zastavu podigao je odlični učenik Leon Vlašić, a tijekom boravka u Međimurju Kolinda Grabar-Kitarović sastat će se s predstavnicima braniteljskih udruga, romske zajednice, posjetit će uspješne gospodarstvenike, Advent u Čakovcu, nacionalni gimnastički centar ATON, sudjelovati na završnoj svečanosti obilježavanja godine Nikole Šubića Zrinskog Sigetskog.

U Toplicama Sveti Martin u subotu će održati prijem za predstavnike Diplomatskog zbora akreditiranih u Hrvatskoj. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene