Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Nel Pavletić/PIXSELL)
Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Nel Pavletić/PIXSELL)

Mislim da ne treba prste upirati samo u moj Ured, nego da treba istražiti i drugdje, rekla je Grabar Kitarović


Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u Parizu je komentirala spor između Banskih dvora i Pantovčaka i rekla kako se slaže s tvrdnjom da netko pokušava unijeti razdor između nje i premijera, odnosno Vlade i Ureda predsjednice.

Vezani članci Prljavo kazalište i Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Emica Elvedji/PIXSELL) Veliko priznanje: Predsjednica uručila Povelju Republike Hrvatske legendarnom rock-sastavu Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: AFP) - 2 Kolinda Grabar-Kitarović: "Zgrožena sam viješću o spolnom zlostavljanju i ucjeni maloljetnice"

"Ne znam tko pokušava, ali vidim da netko pokušava. Apsolutno se slažem, ali mislim da ne treba prste upirati samo u moj Ured, nego da treba istražiti i drugdje, posebno nakon ove objave nakon rezultata istraživanja javnog mnijenja. Za mene je to i relevantno i irelevantno. Važno je što ljudi misle, ali prevelika se prašina digla oko Marakeške deklaracije", rekla je predsjednica na stotoj obljetnici kraja Prvog svjetskog rata u Parizu.

Kazala je i kako joj je niz predsjednika i premijera u Parizu rekao da također neće ići u Marakeš "jer se Marakeška deklaracija, koja je trebala biti samo politički 'commitment', pretvorila u programski dokument o migracijama".

"Bez obzira što bi deklaracija trebala biti neobvezujuća, svejedno će postojati postupak kojim će se donositi izvješća o postupanju svaki države. Po meni migracijska politika svake države mora biti unutarnje pitanje države i zato mislim da je primjerenije da se time bave resori i na takvoj konferenciji vide hoćemo li pristati, biti suzdržani ili glasati za neke elemente. Primjećujem oprez kod puno, puno država, da se iz onog inicijalnog dokumenta krenulo u malo drukčijem pravcu", rekla je Grabar-Kitarović za N1.