Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grabar-Kitarović u Parizu

"Ne znam tko, ali netko pokušava unijeti razdor između mene i Vlade"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mislim da ne treba prste upirati samo u moj Ured, nego da treba istražiti i drugdje, rekla je Grabar Kitarović

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u Parizu je komentirala spor između Banskih dvora i Pantovčaka i rekla kako se slaže s tvrdnjom da netko pokušava unijeti razdor između nje i premijera, odnosno Vlade i Ureda predsjednice.

Pročitajte i ovo Poljubac za kraj Predsjednica na odlasku Po čemu će građani pamtiti Grabar-Kitarović? Jedni ističu kako je bila prva žena na čelu države, a drugi se prisjećaju nogometne utakmice i njezinih vokalnih nastupa Analiza mandata Kolinde Grabar-Kitarović - 11 Velika analiza Provjerenog Pet godina mandata Kolinde Grabar Kitarović: Uspon i pad prve hrvatske predsjednice

"Ne znam tko pokušava, ali vidim da netko pokušava. Apsolutno se slažem, ali mislim da ne treba prste upirati samo u moj Ured, nego da treba istražiti i drugdje, posebno nakon ove objave nakon rezultata istraživanja javnog mnijenja. Za mene je to i relevantno i irelevantno. Važno je što ljudi misle, ali prevelika se prašina digla oko Marakeške deklaracije", rekla je predsjednica na stotoj obljetnici kraja Prvog svjetskog rata u Parizu.

Kazala je i kako joj je niz predsjednika i premijera u Parizu rekao da također neće ići u Marakeš "jer se Marakeška deklaracija, koja je trebala biti samo politički 'commitment', pretvorila u programski dokument o migracijama".

"Bez obzira što bi deklaracija trebala biti neobvezujuća, svejedno će postojati postupak kojim će se donositi izvješća o postupanju svaki države. Po meni migracijska politika svake države mora biti unutarnje pitanje države i zato mislim da je primjerenije da se time bave resori i na takvoj konferenciji vide hoćemo li pristati, biti suzdržani ili glasati za neke elemente. Primjećujem oprez kod puno, puno država, da se iz onog inicijalnog dokumenta krenulo u malo drukčijem pravcu", rekla je Grabar-Kitarović za N1.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene