Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pratite uživo na Dnevnik.hr

Predsjednica o Pelješkom mostu: "Sigurna sam da će ovog puta gradnja ići do kraja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike, Kolinda Grabar Kitarović će u Stonu dati izjavu za medije. Terma je Pelješki most. Izjavu predsjednice moći ćete pratiti UŽIVO na DNEVNIK.hr.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u posjetu je Stonu, gdje se sastala s ministrom Olegom Butkovićem i lokalnim čelnicima na temu Pelješkog mosta.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović u Sarajevu (Foto: AFP) Izborni zakon Inzko i Grabar-Kitarović suglasni: Hoće li tako biti i s političkim strankama u BiH? Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Ususret službenom posjetu BiH Ivana Petrović iz Sarajeva: Predsjednica će biti otvorena za sva pitanja, no dva su najbitnija

"Razgovarali smo o tehničkim specifikaciji mosta i zaštiti prirode. Očito treba održati i čistoću vode", rekal je predsjednica Grabar Kitarović.

"Razgovarali smo o dinamici procesa s ciljem da cijeli projekt bude gotov između 2021. i 2023. godine. Za povlačenje sredstava iz EU bilo bi dobro da to završi i prije, istaknula je Predsjednica.

"Možemo uskoro očekivati početak izgradnje Pelješkog mosta", poručila je Grabar Kitarović.

Predsjednica je istaknula i da se nada kako će u BiH uvidjeti da je projekt tog mosta važan za sve pa tako i za BiH.

Predsjednica je naglasila i kako će Pelješki most omogućiti otvaranje novih radnih mjesta na poluotoku pelješcu, spajanje hrvatskog ali i europskog teritorija.

Predsjednica je svjesna da su se radovi na mostu nekoliko puta zaustavljali, ali je rekla da se nada da će Vlada nastaviti s tim projektom.

Istaknula je da je to projekt od ključnog značaja za Pelješac, Dubrovnik i širu okolicu Dubrovnika.

"Sigurna sam da će ovog puta gradnja ići do kraja", rekla je na kraju Grabar Kitarović.

BiH je poručila da prihvate argumente da je most strateški projekt Hrvatske i Eu te da nije usmjeren protiv BiH.

Ministar Butković nije znao reći kad će točno započeti gradnja mosta, obzirom na mogućnost žalbi, ali da bi to moglo biti početkom 2018. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene