Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić komentirao je u četvrtak najavu uklanjanja prosvjedničkog šatora u Savskoj ulici nakon što se raspišu izbori ocjenom da branitelji i invalidi nisu imali nijedan razlog za prosvjed.


Prosvjednicima je došao nalog da se povuku jer više ne ostvaruju one ciljeve zbog kojih su i došli pred Ministarstvo, rekao je ministar branitelja Predrag Matić novinarima pred Banskim dvorima.

Vezani članci Slika nije dostupna GODINU DANA PROSVJEDA I ŠATORA U SAVSKOJ Branitelji će održati konferenciju Slika nije dostupna Klemm: Glogoški je izišao iz kuće u Zaprešiću

Na pitanje o mogućnosti da branitelji koji prosvjeduju od 20. listopada prošle godine, tražeći smjenu ministra i dvoje njegovih suradnika te raspravu o ustavnom zakonu o pravima hrvatskih branitelja, izađu sa svojom listom na parlamentarne izbore, što je spomenuo jedan od vođa prosvjeda Đuro Glogoški, Matić je odgovorio da ih podržava u tome.

ZBOGOM VLADAVINI ŠATORA Klemm najavio završetak prosvjeda branitelja

To je pravi, demokratski način da se vidi njihova politička snaga. Oni tvrde da iza njih stoje svi hrvatski branitelji, a kako imamo oko 500.000 branitelja i svi su oženjeni, a svatko ima bar jedno dijete, to je milijun i pol ljudi, rekao je. Želim im da osvoje dvotrećinsku većinu u hrvatskom parlamentu, kazao je Matić.

Na upit novinara o odluci vukovarskog Gradskog vijeća kojom je onemogućeno postavljanje ćiriličnih natpisa na gradske institucije, ulice i trgove, rekao je kako je sve oko ćirilice bilo politički motivirano dodavši da se može provjeriti kako se ono što je govorio prije dvije godine sada ostvaruje. Žao mi je što me nisu poslušali jer su imali drugačije instrukcije, dodao je Matić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook