Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog izbora

ZBOGOM VLADAVINI ŠATORA Klemm najavio završetak prosvjeda branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko i dođe do odluke o okončanju prosvjeda u šatorima ispred Ministarstva, napominje kako bi to moglo bit nakon objavljivanja datuma održavanja parlamentarnih izbora.

Kada hrvatska Vlada raspiše nove parlamentarne izbore ili barem odredi njihov datum postoji vjerojatnost da hrvatski branitelji i invalidi Domovinskog rata rastave prosvjednički šator ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu, izjavio je u srijedu Josip Klemm, jedan od vođa prosvjeda i predsjednik Udruge Specijalne policije Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Prošao provjeru NATO-a' Matić: Jedva čekam pressicu prosvjednika da saznam o sebi nešto što do sada nisam znao Slika nije dostupna O micanju šatora MATIĆ PORUČIO BRANITELJIMA 'Frankly, my dear, I don't give a damn'

Branitelji iz Savske 66: Još nas nitko nije kontaktirao radi nastavka pregovora

Hrvatski branitelji prosvjeduju u šatoru ispred Ministarstva branitelja od 20. listopada prošle godine tražeći ostavke resornog ministra Predraga Matića i dvoje njegovih suradnika te raspravu o Ustavnom zakonu o pravima hrvatskih branitelja. Klemm je podsjetio da su prosvjed potaknuli branitelji i ocijenio da je taj poticaj bio ispravan.

"Dok se ne raspišu izbori ili bar ne odredi datum parlamentarnih zbora prosvjed se nastavlja. I dalje želimo ukazivati na nebrigu prema hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu uopće", rekao je Klemm. Ocijenio je da Vlada Zorana Milanovića u skoro 300 dana prosvjeda još ništa nije napravila za hrvatske branitelje.

Jedan od vođa prosvjeda i predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški, potvrdio je Klemmove riječi i dodao da će predstavnici branitelja koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u zagrebačkoj Savskoj ulici, razgovarati sa svim zainteresiranim političkim strankama o svojim zahtjevima. Najavio je da, ako političke stranke neće biti zainteresirane za razgovor s braniteljima, postoji vjerojatnost da branitelji samostalno izađu na izbore.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene