Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glas za IDS je glas za Istru i najsigurniji glas protiv HDZ-a, poručio je nositelj IDS-ove liste u 8. izbornoj jedinici Damir Kajin na večerašnjem predizbornom skupu u Rovinju.


Ustvrdivši kako su korupcija, siromaštvo i neizvjesnost građana te politička trgovina državnim novcem najveći problemi u Hrvatskoj, Damir Kajin je rekao da smatra nedopustivim to što predsjednik HDZ-a zahtijeva od predsjednika države Stjepana Mesića da šuti tijekom izborne kampanje a istodobno, dodao je Kajin "Sanadera promoviraju ostali europski dužnosnici".

Vezani članci Tulio Demetlika Studenti stručnih studija u neizvjesnosti, oporba upozorava: ''Za razliku od onih u EU, ne znaju hoće li im diploma vrijediti'' Nevrijeme u Dalmaciji Na cestama bujice, orkanski vjetar iščupao kamenu gromadu sa zgrade: "Moglo je ubiti nekoga"

"Hrvatsku treba istrijanizirati, a bez snažnog IDS-a u parlamentu u ovom trenutku nema niti snažne Istre" zaključio je nositelj IDS-ove liste u 8. izbornoj jedinici Damir Kajin.

Dodao je kako se Istra 90-ih godina nije poklonila Tuđmanu, pa neće ni Sanaderu kojega, kako je rekao Kajin, "treba politički poraziti".

Obraćajući se brojnim građanima i simpatizerima stranke na
rovinjskome trgu, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić ponovio je kako će ova stranka poduprijeti vladu lijevog centra no, dodao je on, ta potpora neće biti bezuvjetna. IDS će od nove vlade već u prvih 100 dana tražiti paket zakona o decentralizaciji države, Zakon o turističkom zemljištu te izmjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu, rekao je.

"Ovo su najvažniji izbori za Istru jer smo upravo mi postavili
političke standarde u Hrvatskoj kao što su manjinska prava i
dvojezičnost", zaključio je Ivan Jakovčić dodavši kako nema stranke koja može bolje od IDS-a zastupati interese građana Istre u parlamentu.