Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gripa se brzo širi

Pratite pravce širenja svinjske gripe UŽIVO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Širenje svinjske gripe preko karte na Google stranicama može se pratiti i uživo.

Kartu su načinili sami korisnici i sa svakim novim slučajem, tj. viješću o oboljelima, preminulima, sumnjivima ili negativnima na bolest karta se obnavlja. Markeri ružičaste boje označuju područje gdje su zabilježene žrtve bolesti, oni ljubičaste boje su potvrđeni ili vjerojatni oboljeli, ružičasti s točkom označavaju sumnjive slučajeve, dok su žutom bojom označeni slučajevi koji su se pokazali negativnim.

Pročitajte i ovo Beba bolesti haraju Gripa je na vrhuncu, velik broj hospitaliziranih zbog RSV-a: "Dojenčadi to pričinjava velike probleme" Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih

Svinjska se gripa, za koju je Europska komisija predložila naziv 'nova gripa', širi vrlo brzo. Prvi sumnjiv slučaj koji je u bliskom susjedstvu RH zabilježen je u Austriji. Premijer Ivo Sanader i ministar zdravstva Darko Milinović na zajedničkoj su konferenciji za novinare poručili javnosti da nema mjesta panici i nepotrebnom kupovanju lijekova jer je Hrvatska spremna za moguću epidemiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene