Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Sutra počinju pregovori"

Radić: "Nismo tražili ministarstva. HDZ, za razliku od ljevice, ima pregovarački tim". Ćipe o izjavi o Plenkoviću: "Bilo je jedan u noći"

Aktualno Galerija +0 Domovinski pokret Galerija 1/1 >>
Domovinski pokret poručio je da su vodili tek neformalne razgovore, a da pregovori o sastavljanju nove vlade počinju - sutra.

Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta i Josip Dabro, glavni tajnik Domovinskog pokreta održali su konferenciju za novinare na kojoj su se pojavili i članovi stranke Stipo Mlinarić Ćipe te Stephen Nikola Bartulica.

"Mi smo pri kraju svih procesa što se tiče postavki za pregovore. U 18 sati imamo Predsjedništvo. Kao što znate vodimo neformalne razgovore sa svima. Nije mi jasno s lijeve strane s kime bi trebali pregovarati. Voljeli bismo da jasno izraze tko je to poput HDZ-a koji ima pregovarački tim. Očekujem da ćemo sutra krenuti u pregovore", kazao je Radić na početku.

"Osnovna načela će biti sve naše teme iz kampanje. Znate naš stav oko SDSS-a, mi smo formalisti. Odluka je da mi ne možemo biti s Možemo ni SDSS-om. Ne možemo biti s njima dio vlasti. To nisu nekakve netrpeljivosti, SDSS je sljednik stranke iz rata. Mi ne računamo na ništa. Vidio sam jako puno spinova i kategorički tvrdim da ništa od toga nije istina. Nismo tražili nikakva ministarstva. Nitko nam ništa nije nudio. Ponavljam da pregovori još nisu počeli već su samo vođeni neformalni razgovori", dodao je.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. IZ MINUTE U MINUTU Plenković kaže da su oni najbolji izbor. Stigla snažna poruka: "Ogadit će ljudima politiku, a HDZ je tu najmanji problem"

Komentirao je i izjavu Sandre Benčić iz Možemo! o tome da oporba mora spriječiti da na vlast dođe najdesnija vlada u povijesti Hrvatske, koalicija HDZ-a i Domovinskog pokreta..

"Bio sam s njom na puno sučeljavanja i otprilike mi je jasno kako ona radi. Mi smo dva stranačka antipoda. Imat ćemo pregovore sa svima i svi su ravnopravni. Te ad hoc većine, ništa od toga", kazao je.

Novinari su Stipu Mlinarića upitali o njegovoj ranijoj izjavi u Saboru u kojoj je Andreja Plenkovića nazvao lopovom.

"To je bio opoziv Andreja Plenkovića u jedan sat navečer. Aludirao sam da su ukrali dva referenduma. Kuščević i ekipa su ukrali. Ne bježim od svoje izjave. Tad što sam rekao je stajalo, a stoji i danas. Ukrali su referendum. Sad to vadite iz konteksta. Ljudi su skupili referendumske inicijative. A nije bilo referenduma. To je činjenica", rekao je Ćipe i dodao da će o svemu pregovarati.

Pročitajte i ovo Mislav Kolakušić Objava na Facebooku VIDEO Oglasio se Mislav Kolakušić: "HDZ je zločinačka organizacija, a samo jedna opcija može donijeti promjene"

“Kad bi se gledalo sve što je tko kome govorio, nikad ne bi bilo većine. Domovinski pokret će pregovarati sa svima. Neki od nas su bili u ratu, a u ratu se pregovara s onim tko je s druge strane. Želite reći da ne smijemo pregovarati”, ubacio se Radić te pozvao SDP i Most da naprave pregovaračke timove pa da vide postoji li tu većina.

"Ne pratim lik i djelo Sandre Benčić. Ne želimo nikog ucjenjivati i neće se nas ucjenjivati. Ja sam bio na puno pregovora u puno zemalja. Nekoga uvjetovati tko će biti u pregovaračkom timu, to nije u redu. Mi to ne možemo uvjetovati", rekao je.

Na upit mogu li uvjetovati kandidata za premijera, Radić kaže:

"Nemojte takva pitanja". "Uvjet da je Anušić premijer? Ne...", dodao je.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Na upit povlače li kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića, Radić je povišenim tonom rekao:

"Ako ćemo se ponašati kao vi, neće biti vlasti nikada. DP će pregovarati sa svima. Neka ljevica i Most naprave pregovarački tim. Neću povući kaznenu prijavu protiv Plenkovića, kako se povlači kaznena prijava?", rekao je Radić.

Potom se ponovno oglasio Mlinarić Ćipe.

"Prije dvije godine rekli smo da ni u jednoj kombinaciji nećemo sa SDSS-om, mi u tome nećemo sudjelovati, a što Milorad Pupovac priča u Nedjeljom u 2, zbilja me ne zanima", poručio je.

Radić je za kraj odgovorio je li nakon epizode s narodnjacima imao problema u stranci

"Ono nasnimavanje mene s nekom pjesmom, to je kažnjivo, to je za tužbu, kad se na sevdah nasnimi neki turbo folk, to je utuživo, ja nisam htio tužiti. Ja slušam rock, nekad sam i svirao punk tako da to nije moj svjetonazor", poručio je Radić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene