Obavijesti Video Pretražite Navigacija
postizborna dodvoravanja

Istina je još gora: Mlinarić tvrdi da Plenkovića nikad nije nazvao lopovom, ali demantira ga vlastiti video

Stipo Mlinarić Ćipe
Stipo Mlinarić Ćipe Foto: Damjan Tadic/Cropix
U jeku pregovora Domovinskog pokreta i HDZ-a o sastavljanju nove vlade Stipe Mlinarić Ćipe ustvrdio je da Andreja Plenkovića u sabornici nikad nije nazvao lopovom. Istina je, međutim, još gora.

Stipo Mlinarić Ćipe, član predsjedništva Domovinskog pokreta, ustvrdio je danas da nikada Andreja Plenkovića u Saboru nije nazvao lopovom

Pročitajte i ovo Domovinski pokret "Sutra počinju pregovori" Radić: "Nismo tražili ministarstva. HDZ, za razliku od ljevice, ima pregovarački tim". Ćipe o izjavi o Plenkoviću: "Bilo je jedan u noći"

"Ali da je lopov ili takve riječi ja nikad nisam izgovorio u sabornici", rekao je Mlinarić u razgovoru za N1

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. IZ MINUTE U MINUTU Plenković kaže da su oni najbolji izbor. Stigla snažna poruka: "Ogadit će ljudima politiku, a HDZ je tu najmanji problem"

Međutim, da to baš i nije tako, dokazuje video koji je Mlinarić podijelio na svom Facebooku prije godinu dana, 24. veljače, svoj govor iz Sabora u kojem je Plenkovića nazvao ne samo lopovom već i izdajnikom i najvećim neprijateljem hrvatskog naroda

Pročitajte i ovo Omiška Dinara nije joj bilo spasa Strava na planinarenju: 26-godišnjakinja se odvojila od grupe i pala u provaliju na Omiškoj Dinari

"Više nije tek vaša stranka talac jednog čovjeka, nego je sada cijela Hrvatska talac jednog lopova, izdajice i najvećega neprijatelja hrvatskog naroda. To ste vi, gospodine Plenkoviću. Do dna želuca mi se gadi vaša laž, manipuliranje, izdaja, a ponajviše od svega mi se gadi što ste učinili od digniteta Domovinskog rata i od hrvatskih branitelja, koji danas nemaju gdje više podići glas, jer ste korumpirali sve udruge koje bi ih trebale štititi i braniti", rekao je tada Mlinarić. 

Mlinarić se na konferenciji za novinare Domovinskog pokreta u 15 sati ipak sjetio svoje izjave u Saboru, ali se branio da je izvučena iz konteksta te da je izrečena u kasni noćni sat.

"Kad nekog pitate što je rekao u četiri godine u svojih na tisuće govora... To je bio opoziv Andreja Plenkovića u 1 sat navečer u sabornici. Rekao sam da je lopov, aludirajući na to da su ukrali referendume. Ne bježim od svoje izjave koju sam god dao u Saboru. Tad je stajalo, stoji i danas, dva su referenduma ukrali", rekao je Mlinarić te dodao da je to izgovorio s punim pravom. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene