Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rano jutros specijalne postrojbe slovenske policije povukle su se s hrvatsko-slovenske granice u blizini graničnog prijelaza Svetni Martin na Muri/Hotiza, nakon čega je isto učinila i hrvatska specijalna policija, izvijestio je glasnogovornik Ministarstva unutaranjih poslova Zlatko Mehun.


Čim smo primijetili da više nema slovenskih specijalaca na granici odmah smo povukli naš odred interventne policije, rekao je Mehun Hini.

Vezani članci Koronavirus u Sloveniji, ilustracija Nova odluka: Susjedna zemlja skratila trajanje izolacije kako bi država normalno funkcionirala Koronavirus U susjedstvu pozitivno dvije trećine testiranih, uzorke ne stižu obraditi, pa ih šalju u Njemačku

Trenutno stanje na hrvatsko-slovenskoj granici na Muri je mirno,
kazao je.

Inače, kasno sinoć dogovor o obnovi protupoplavnoga nasipa na lijevoj obali rijeke Mure potpisali su u Otočcu na Krki hrvatski i slovenski predsjednici Stalne hrvatsko-slovenske komisije za vodno gospodarstvo
Zdravko Krmek i Marko Starman.

Tim se dogovorom operacionalizira Zajednička izjava predsjednika vlada Republike Hrvatske Ive Sanadera i Republike Slovenije Janeza Janše od 2. rujna ove godine.

Dogovorom o obnovi protupoplavnoga nasipa na lijevoj obali rijeke Mure definiraju se načini obnavljanja nasipa u pograničnom području uz rijeku Muru.

Njime je određeno i osnivanje konzorcija za izvođenje radova kojega čine hrvatska Vodogradnja d.d. te slovenska VGP Mura d.d., a definirani su i načini financiranja te podjela radova na dionicama koje će se obnavljati i sanirati.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju