Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mame objasnile

Povratak u klupe na budžetu! Mame školaraca otkrile kako uštedjeti na kupovini odjeće i obuće

Zanimljive kombinacije za školu i inspiraciju možete potražiti u novom KIK-ovom katalogu
Zanimljive kombinacije za školu i inspiraciju možete potražiti u novom KIK-ovom katalogu PR
Aktualno Galerija Zanimljive kombinacije za školu i inspiraciju možete potražiti u novom KIK-ovom katalogu Zanimljive kombinacije za školu i inspiraciju možete potražiti u novom KIK-ovom katalogu Foto: PR Potkošulje, paket od 3 kom, KIK, 25,90 kn Potkošulje, paket od 3 kom, KIK, 25,90 kn Foto: PR Pulover, KIK, 49,90 kn Pulover, KIK, 49,90 kn Foto: PR Majica dugih rukava, KIK, 15,90 kn Majica dugih rukava, KIK, 15,90 kn Foto: PR +13 Blouson jakna, KIK, 129,90 kn Galerija 1/18 >>
Jesen samo što nije zakucala na vrata, stoga je idealno vrijeme za obnovu jesenske garderobe mališana. Naši školarci često zaboravljaju kako je potrebno na sebi imati dovoljno toplu odjeću, te je bitno da budu u potpunosti spremni za promjenjivo vrijeme koje nam jesen donosi.

Upitali smo prijateljice i mame u redakciji na kojim komadima možemo uštedjeti, te su nam otkrile koji su to ključni potezi u kupovanju odjeće za školarce na početku školske godine.

Pripremiti dijete za školu može biti skup sport. Osim knjiga torbi, pernica i bilježnica roditelji su svjesni činjenice da im odjeća koju su nosili prije ljeta možda neće više pristajati, ali i one kako njihova djeca prate trendove, te žele izgledati cool i moderno. Pomalo izgrađuju svoj stil i ne libe se reći što žele, pa čak i u kojoj trgovini određeni komadi mogu kupiti.

Ponekad mislim od kud mojoj kćeri toliko informacija gdje može naći sve potrebno za školu; od odjeće i obuće, pa sve do školskog pribora. Nikome to nisam rekla, no to mi je super jer uštedimo na vremenu.

Djeca pojedinim komadima žele izraziti svoj stil, dok je roditeljima bitno da odjeća nije preskupa, multifunkcionalna i primjerena, ali i kvalitetna.

Netom prije početka školske godine, još uvijek traju sniženja, koristim priliku kako bi svojim klincima obnovila garderobu. Biram par ključnih komada, koji se mogu dobro kombinirati, a tijekom jeseni ih oblačim slojevito.

Obnova garderobe za jesen uvelike zna utjecati na kućni proračun, pogotovo kada se radi o obitelji s više djece koja su prerasla stvari od prošlih sezona. No, neki roditelji imaju i rješenje i za to.

Kada kupujem stvari, uvijek uzimam pola broja ili broj veće kako bi moje dijete moglo istu stvar nositi i iduće godine. Srećom, imam dva dečka koji su samo dvije godine razlike, te čim jedan preraste nešto, ovaj mlađi to naslijedi.

Zanimljive kombinacije za školu i inspiraciju možete potražiti u novom KIK-ovom katalogu Kabanice i gumene čizmice stvorene za jesenske kiše Foto: PR

Majice kratkih rukava, udobne trenirke, traperice i par majica na kapuljaču je sve što mom sinu treba ujesen. Probala sam u njegov ormar prokrijumčariti nekoliko košulja ili finih vestica, ali na kraju to samo stoji u ormaru i čeka neke posebne prilike.

Današnja djeca su uvelike upoznata sa trendovima, pa čak i ako niste jedan od roditelja koji obraća puno pažnje na aktualne trendove, svakako osluškujte želje svog djeteta.

Prošle godine kupila sam joj majicu koja se meni činila baš cool. Nikad ju nije obukla…To je bio zadnji put da kupujem odjeću za nju bez nje ili njezinog odobrenja. Takva kupnja je po meni najskuplja kupnja.

Tajna sretnih roditelja i zadovoljne djece s dobrom jesenkom garderobom je u kompromisu. Koliko puta mi se dogodilo da uđem u prepirku sa svojim djetetom oko toga što obući. Zato ju od sada vodim sa sobom u trgovinu, puštam ju da bira odjeću, ali na kraju je ipak moja zadnja.

Iako često ovakve situacije prolaze bezbrižno, mnogi roditelji nekad popuste pod pritiskom i uvjeravanjem školarca oko odabira odjeće, pogotovo kada se radi o skupim artiklima. Iako znaju kako omjer cijene i kvalitete nije jednak.

Zanimljive kombinacije za školu i inspiraciju možete potražiti u novom KIK-ovom katalogu Pidžame, KIK, 34,90 kn Foto: PR

Kada kupujem jaknu, gledam na to kao investiciju. Naravno, čim vidim da je cijena viša automatski pomislim kako je i kvalitetnija. Nažalost, to nije tako. Uvijek prije kupnje provjerim i sastav i sačuvam račun.

Svakodnevne stvari i odjeću za izvanškolske aktivnosti kupujem po povoljnijim cijenama. Iako je to ''potrošni materijal'' bitno mi je da su kvalitetne koliko i cjenovno prihvatljive.

Upravo takve komade te zanimljive kombinacije i inspiraciju možete potražiti u novom KIK-ovom katalogu za nadolazeću školsku godinu. Tamo ćete sigurno pronaći povoljne i kvalitetne odjevne komade, kao i modernu obuću koje će mali školarci s veseljem nositi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene