Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skorašnje suđenje hrvatskim generalima za ujedinjeni zločinački pothvat važnija je politička odrednica europske budućnosti Hrvatske. Haške optužbe na račun države taj proces ne mogu zaustaviti, ali ga mogu usporiti ili čak privremeno obustaviti.


Politički koncept zapadnog Balkana opet je u javnom zamahu. 

Oli Rehn, koji danas dolazi u Hrvatsku, sa sobom nosi i dokument pod nazivom zapadni balkan i poboljšanje europske perspektive. 

Vezani članci Slika nije dostupna EU će imenovati izaslanika za zapadni Balkan Slika nije dostupna Josipović je pristao biti Tadićev 'smokvin list'

Iako domaći diplomatski izvori tvrde da je karta pogrešno ucrtana opći dojam nepogrešivo podsijeća na shemu 6-1 plus jedan osmišljenoj u Londonu početkom devedasetih.

Tada je naime rođen politički koncept zapadnog Balkana .On dugoročno u Balkanskoj uniji vidi zemlje bivše Jugoslavije minus Slovenija plus Albanija.

Rehn će se u četvrtak sastati s premijerom Ivom Sanaderom, potpredsjednicima Vlade Đurđom Adlešić i Slobodanom Uzelcem, ministrom financija Ivanom Šukerom i ministricom pravosuđa Anom Lovrin.

Cijeli priču pogledajte u priloženom video dodatku.