Ravioli (Foto: Hauke-Christian Dittrich/dpa /DPA/PIXSELL)
Ravioli (Foto: Hauke-Christian Dittrich/dpa /DPA/PIXSELL) Foto: Hauke-Christian Dittrich/dpa /DPA/PIXSELL

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak da se, zbog komadića stakla u proizvodima, iz prodaje povlače i opozivaju proizvodi "Ravioli s istarskim tartufima 250 g, LOT 191001", s rokom trajanja do 1. listopada 2019. te "Ravioli s istarskim tartufima 1000 g, LOT 190924", čiji je rok trajanja 24. rujna 2019.


Ministarstvo poljoprivrede ističe kako se radi "o dobrovoljnom povlačenju i opozivu navedenih proizvoda, subjekta u poslovanju s hranom NAŠE KLASJE d,o.o., Raška 35. Zagreb.

Naše klasje, ističe ministarstvo, vlastitom odlukom zbog predostrožnosti donosi takvu odluku na temelju reklamacije ugostiteljskog objekta da se u navedenim proizvodima nalaze komadići stakla.

Tržnica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Računica ministra Marića pala u vodu: Prošlo je pola godine od smanjenja PDV-a, no hrana je sve – skuplja

Proizvodi nisu u skladu s Uredbom Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Obavijest se odnosi, naglašava ministarstvo, isključivo na navedene proizvode. (Hina)

U teškom frontalnom sudaru ozlijeđeno šestero ljudi, od toga troje djece! Otac (40) i sin (13) teško su ozlijeđeni, ali nisu u životnoj opasnosti