Na relaciji Žiškovec – Štrukovec oko 11:30 dogodila se teška prometna nesreća. Prema informacijama s terena, došlo je do direktnog sudara dvaju osobnih automobila. Teško ozlijeđeni otac i sin nisu u životnoj opasnosti, a sva četiri poljska državljana lakše su ozlijeđena.

Galerija


Jedan od automobila navodno je u potpunosti izgorio.

Vezani članci U teškoj nesreći na A1 poginule najmanje četiri osobe - 9 Detalji stravične nesreće na A1: Kamion se punom brzinom zabio u kombi s radnicima, poginule dvije žene i dva muškarca Hitna pomoć, ilustracija Na Filipinku u Zagrebu pala metalna konstrukcija dok je čistila, teško je ozlijeđena

"Strašno je izgledalo", rekao je Miljenko Fišter, voditelj smjene JVP-a Čakovec, koji je bio na terenu i gasio požar. Dojavu su dobili oko 11.30. 

"Na mjesto događaja upućeni su hitna medicinska pomoć, vatrogasci i policija. Požar na vozilima je ugašen, a u čakovečku bolnicu prevezeno je šestero sudionika nesreće. Nažalost, prema prvim informacijama iz bolnice, teške ozljede zadobili su vozač rođen 1979. godine i putnik iz vozila, dijete rođeno 2006. godine, obojica sudionici nesreće iz osobnog automobila, dubrovačkih registarskih oznaka", javili su iz međimurske policije.

Kako doznajemo, u automobilu dubrovačkih registracija bili su otac i sin. Obitelj živi u Čakovcu, a navodno je otac iz Dubrovnika, pa je zato auto imao dubrovačke registracijske oznake.

Selma Pernar voditeljica odjela na anesteziologiju rekla je kako je u čakovečku bolnicu dovezen 13-godišnjak sa zadobivenim teškim tjelesnim ozljedama te da nakon kirurške obrade više nije u životnoj opasnosti. Njegov otac također je zadobio teške tjelesne ozlijede, no nije u životnoj opasnosti.

U poljskom automobilu stradala je obitelj s dvoje djece, djevojčica (16) i dječak (14) godina. Sva četiri poljska državljana lakše su ozlijeđena.

"Oba auta gorjela su kad smo stigli. Srećom, svi koji su sudjelovali u nesreći već su bili izvan vozila. Neki su sami izašli, a vidio sam jednu ženu kako je nose djelatnici Hitne pomoći. Citroen je u potpunosti izgorio, a Jeepu je stradao prednji kraj. Pretpostavljam da su Poljaci išli s mora", dodao je Fišter. 

 

Na teren su izašli vatrogasci, policija i tri kola hitne pomoći. Prvo su došla dvoja kola Hitne pomoći, a zatim su u pomoć pozvali i još jedna.  

Zbog nesreće je došlo do zastoja u prometu te je cesta bila zatvorena, piše portal mnovine.hr.