USKOK provodi izvide u slučaju ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, potvrđeno je Dnevniku Nove TV, no zbog tajnosti postupka USKOK ne može otkrivati detalje.

Galerija


Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić prethodno je najavio  kako će kao čelnik tog tijela od DORH-a zatražiti očitovanje što je poduzeo u 'slučaju Tolušić', a od SOA-e kako se moglo dogoditi da o lažnim fotografijama koje kompromitiraju potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića nije obavijestila DORH, iako su to bili dužni učiniti.

Vezani članci Uhićenje Kazimira Bačića Kazimir Bačić pušten iz pritvora: Došao na HRT, doznajemo na koje radno mjesto imovina - 1 Gdje su pare? Javnost se nagledala spektakularnih uhićenja i suđenja, no otuđeno se često ne vraća. Evo koliko je DORH prošle godine oduzeo

"Već duže vrijeme upozoravamo da falsificiranje, konstruiranje i slične radnje mogu ozbiljno ugroziti sigurnost, ne samo državnih dužnosnika, nego da je to udar i na sigurnost ostalih građana. Ako su ovakve stvari spremni napraviti njima, što se može dogoditi običnim građanima u smislu falsificiranja i konstruiranja", izjavio je SDP-ovac Ostojić novinarima.

Upozorio je sada "već imamo inflaciju takvih događaja".

Ravnateljstvo policije u srijedu je potvrdilo da je "u kontaktu je s potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem".

"Ravnateljstvo policije u kontaktu je s potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem. U odnosu na dio upita pruža li policija zaštitu potpredsjedniku Vlade ili bilo kojoj drugoj osobi, izvješćujemo kako nismo u mogućnosti javno potvrdili ili demantirati takvu informaciju", odgovorila je policija.

Vlada je jučer poručila kako od policije, DORH-a i svih nadležnih službi očekuje da se ovaj slučaj istraži te da se pronađu počinitelji "još jednog krajnje podmuklog pokušaja destabilizacije vlasti i pravnog poretka kroz ponovno plasiranje lažnih informacija o najvišim državnim dužnosnicima".

Podsjetimo, tjednik Nacional u jučerašnjem broju objavio je montirane fotografije ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u kojima se navodno u društvu prostituke  sprema konzumirati kokain.

Na fotografijama se vidi navodni ministar Tolušić koji sjedi u fotelji, a u krilu mu sjedi crnokosa žena golih nogu. Lica su im zamućena, a na jednoj fotografiji čini se kao da se muškarac sprema ušmrkati kokain.

Fotomontaže su, kako piše Nacional, trebale poslužiti za kompromitaciju Tomislava Tolušića, aktualnog ministra poljoprivrede i šumarstva te potpredsjednika Vlade, u "vjerojatno najbeskrupuloznijem pokušaju obračuna s jednom javnom osobom u posljednje vrijeme".

Tolušić je jučer komentirao montirane fotografije te poručio kako očekuje da će policija i DORH vrlo brzo odraditi posao.

"Bandi koja se zaigrala poručujem da se namjerila na krivog i da počnu pakirati kofere", kazao je Tolušić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju