Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražio pomoć na sve strane

Potvrđena optužnica: Nazvao Ured predsjednice i prijetio tražeći pomoć za bolesnu kćer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potvrđena je optužnica protiv muškarca iz Koprivnice koje nazvao Ured predsjednice i zbog bolesne kćeri izrekao prijetnje da bi mogao ugroziti život i sigurnost građana.

Općinski sud u Koprivnici potvrdio je optužnicu protiv muškarca Dragana Doleneca (44) iz Koprivnice koji je zbog bolesne kćeri Vanese (14), tražeći pomoć na sve strane, u veljači nazvao Ured predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović te izrekao prijetnje da bi mogao ugroziti život i sigurnost građana.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Novac Bivši poslovni partneri Oteli ga, zatočili i prijetili: Zadranin im u strahu za život prepisao nekretninu

Kad ga nisu spojili s Predsjednicom, već mu rekli da se pismeno obrati, u očaju, kako je potvrdio za 24 sata, izrekao je i neke neprimjerene riječi, koju su imale „prizvuk“ prijetnje, ali da mu ni na kraj pameti nije bilo da bilo kome naudi, a ponajmanje liječnicima. Odmah je isti dan nakon pretrage obiteljske kuće uhićen.

Nakon kriminalističke obrade priveden je u Varaždin, gdje mu je sutkinja istrage Županijskog suda odredila jednomjesečni istražni zatvor. No nakon osam dana provedenih u zatvoru pušten je da se brani sa slobode. Tada nam je rekao da on ne bi ni mrava zgazio te da je očajan jer liječenje njegove 14-godišnje Vanese ne ide tempom kojim bi trebalo.

Roditelji djevojčice nadaju se kako bi na Rebro uskoro trebao stići i specijalist za Dječju kirurgiju iz SAD-a dr. Eugene Minevich, koji će obaviti rekonstrukciju mjehura. Potom bi djevojčica bila stavljena na listu čekanja za transplantaciju bubrega. Ujedno su zahvalni Predsjednici koja je i sama posjetila djevojčicu u bolnici.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene