Potpredsjednik HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić
Potpredsjednik HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednik HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić komentirao je odlazak tvrtke Meggle iz Osijeka kazavši da je to privatna tvrtka i da se njihova odluka ne može promijeniti.


"Na neki način, to nije problem, to je Meggleova odluka i mi to ne možemo promijeniti. Ono što sad moramo napraviti jest spasiti 160 radnih mjesta, spasiti proizvodnju prerađivačkog mlijeka u Slavoniji i nastaviti raditi u smjeru u kojem ćemo razvijati poljoprivredu i sve ono što je vezano za poljoprivredu”, rekao je Anušić nakon sastanka u Banskim dvorima. 

Vezani članci Vice Mihanović HDZ-ov kandidat za Split najavio gradnju četiri dječja vrtića i 150 stanova, a planira i osnivanje dugoočekivanog azila za životinje Imoćanin zabranio ulaz SDP-ovcima - 5 Ne jenjavaju reakcije na Imoćanina koji je na vrata zalijepio zabranu ulaska SDP-ovcima. Bauk mu poručuje: "Za dobrim monkeyjem prašina se diže"

Kazao je i da postojeće tvrtke, poput Dukata i Vindije, mogu preuzeti oko 200 dosadašnjih Meggleovih kooperanata.

"Kooperanti se mogu preuzeti, ali onda dolazimo do situacije gdje su Vindija i Dukat kilometrima udaljeni od kooperanata s područja Osječko-baranjske županije", rekao je te poručio da će se neki odnosi vjerojatno morati mijenjati, ali da će kooperanti moći nastaviti isporučivati mlijeko.