Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Projekt Saše Randića

Potpisan ugovor o obnovi Meštrovićeva paviljona u vrijednosti 20,6 milijuna eura

Meštrovićev paviljon
Meštrovićev paviljon Foto: Tomislav Kristo/Cropix
Ugovor za konstrukcijsku i cjelovitu obnovu Meštrovićeva paviljona u Zagrebu, vrijedan 20,6 milijuna eura, potpisan je između Vlade i Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), izvijestio je u četvrtak HDLU.

Potpisan je ugovor za konstrukcijsku i cjelovitu obnovu Meštrovićeva paviljona u Zagrebu između Vlade i Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU). Vrijednost projekta iznosi 20,6 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Egzekucija ratnih zarobljenika Ukrajinski dron Uznemirujuća snimka prikazuje užasan ratni zločin: Predali su se, kleknuli, a onda su ih ruski vojnici pogubili

Obnova će se provesti prema arhitektonskom projektu Saše Randića (Randić i suradnici d.o.o.) te projektu konstruktivne obnove Vlatka Rajčić (Građevinski fakultet u Zagrebu).

Obuhvatit će statičko ojačanje i podizanje energetske održivosti, povrat brojnih izvornih elemenata i tehnološka unaprjeđenja Doma hrvatskih umjetnika, te će potrajati do 2026. godine

Pročitajte i ovo Ilustracija Autoritarni režim Reper uhićen jer je na raskalašeni maskenbal došao u - čarapama: "U zemlji se vodi rat, ali ove zvijeri, ološ sve to organiziraju"

Izložbena djelatnost nastavlja se u galerijama Meštrovićeva paviljona i u 2024., navodi se u priopćenju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene