Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

i razmjeni podataka

Potpisan sporazum o suradnji na području javne sigurnosti između Hrvatske i Izraela

Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr)
Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je u Tel Avivu potpisao sporazum o suradnji na području javne sigurnosti s izraelskim ministrom javne sigurnosti i strateških poslova Gilardom Erdanom.

"Sretan što smo se sastali i potpisali novi radni sporazum između Hrvatske i Izraela koji će unaprijediti javnu i osobnu sigurnost naših građana", kazao je Gilard Erdan u izjavi Hini.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Gary Koren (C) i Mirjana Petir (D) Sastanak Skupine prijateljstva Hrvatska-Izrael Brojne Izraelce Hamas još drži u zatočeništvu: Njihove obitelji mole za pomoć

Čestitajući Božinoviću na potpisivanju sporazuma izraelski ministar je dodao kako očekuje da će uskoro posjetiti Hrvatsku.

Davor Božinović je pojasnio da je riječ o sporazumu kojim je proširena i produbljena suradnja između sigurnosnih agencija, prije svega ministarstava unutarnjih poslova u području kibernetičke sigurnosti te području razmjene časnika i eksperata.

"Siguran sam da smo ovim otvorili jedno novo poglavlje u suradnji ministarstava unutarnjih poslova Izraela i Hrvatske", kazao je Božinović.

Sporazumom su uređena pitanja nadležnih tijela, dodatnih područja i oblika suradnje u javnoj sigurnosti i borbi protiv kriminala, kibernetičkog kriminaliteta, zaštite svjedoka, razmjene informacija i osobnih podataka.

Tijekom posjeta Izraelu Božinović je u utorak otvorio konferenciju Međunarodnog instituta za borbu protiv terorizma (ICT) te potpisao sporazum s čelnikom ICT-a Boazom Ganorom koji će, među ostalim, hrvatskim policajcima omogućiti sudjelovanje u inovativnim programima obuke i izobrazbe iz područja domovinske sigurnosti i borbe protiv terorizma.

Očekuje ga i susret s ministrom regionalne suradnje Tzahijem Hanegbijem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene