Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestabilno i u regiji

Veliko nevrijeme protutnjalo Hrvatskom: U Rijeci poplave, u Zagorju padala tuča veličine loptica za golf

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažno nevrijeme praćeno tučom zahvatilo je dijelove Hrvatske, ali i regije.

Rijeku i okolicu je danas popodne pogodilo olujno nevrijeme uz tuču i snažan vjetar. Cestom na Mlaki teku potoci vode, te se automobili otežano probijaju kroz grad.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Tuča, ilustracija Na drugom kraju sunce VIDEO Nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu, u dijelovima grada padala tuča

Novi list doznaje kako na više mjesta ima poplava - primjerice, u Tower centru je voda probila kroz liftove i opet donijela nevolje zakupnicima poslovnih prostora.

Poplavio je i pothodnik na Bulevardu. Takva se oluja i očekivala jer je danas ujutro po prvi put ove godine izdano upozorenje na najviši, treći stupanj opasnosti od nevremena za dijelove Hrvatske i Slovenije, a upozorenje važi do subote u šest sati ujutro.

Prema pisanju meteoservisa Severe Weather Europe, na granici Slovenije i Hrvatske stvorile dvije jake ćelije te se može očekivati tuča.

Jako olujno nevrijeme zahvatilo je u petak popodne i južne dijelove Slovenije, sat vremena nakon što je državni meteorološki zavod podigao uzbunu na najvišu "crvenu" razinu.

Lokalni mediji prenose da je najgore bilo uz granicu s Hrvatskoj, u pokrajini Bela Krajina koja graniči s Karlovačkom županijom gdje je veliku štetu izazvala tuča veličine teniske loptice.

Uništeno je dosta automobila i krovova, a velika je šteta na poljoprivrednim površinama.Meteorolozi javljaju da će se nevrijeme do kasnih noćnih sati proširiti na cijelu zemlju.

Riječ je o atipičnoj oluji koja se javlja samo nekoliko puta godišnje.

Tuča veličine golf loptica u Zagorju

Tuča veličine golf loptica u jednom je trenu počela padati na području Zaboka, piše zagorje.com. U jednom su trenu počele padati ledene gromade veličine golf loptice. Kako je rekla jedna gospođa iz Grabrovca, tuča je padala gotovo pola sata, a gromade leda bile su ogromne.

Tuča je zabilježena i u Karlovačkoj županiji na potezu od Rečice do Tušilovića no ne ovakvih razmjera.

Narančasti Meteoalarm

Upozorenje je izdao ESTOFEX, čija je prognoza, od moguće tri razine, ucrtala razinu tri nad sjevernom Hrvatske.

Za riječko i karlovačko područje Meteoalarm je pak za petak izdao narančasto upozorenje.

"BUDITE SPREMNI na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", stoji u upozorenju. Na tim područjima očekuju se lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom praćeni kratkotrajno pojačanim vjetrom.

Za ostatak zemlje izdano je pak žuto upozorenje Meteoalarma. I za te dijelove upozorava se da treba biti na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena, a potrebno je posebno pripaziti u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni.

Što nas čeka za vikend?

I u subotu se očekuje zamjetno pogoršanje vremena, s čestim grmljavinskim nevremenom i malim osvježenjem. U nedjelju proljepšanje, ali ne i posve stabilno. U ponedjeljak ponovno toplije.

I na Jadranu subota će donijeti vrlo nestabilno vrijeme, uz osvježenje. Nakon toga brzo proljepšanje vremena.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene