Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kišno nevrijeme praćeno jakom grmljavinom pogodilo je u srijedu ujutro u razdoblju od 9:20 do 9:50 sati Makarsku i dio Makarskog primorja, u samo tridesetak minuta palo je 34 litre kiše po metru četvornom, a temperatura se s 26 spustila na 16 Celzijevih stupnjeva.


Obilna kiša nanijela je najviše šteta na državnoj cesti D8 gdje je znatno oštetila novu treću kolničku traku za zgrade POS-a, jedno raskrižje i kolnik kod Sportskoga centra, a na Jadranskoj magistrali između Brela i Baške Vode odronili su se zemlja i kamenje.

Vezani članci Direktor gradske tvrtke VIO u Šestinskom dolu Stanovnici Šestinskog dola bijesni, Grad obećao riješiti problem: "Imamo poplavu i nakon dvije kapi kiše" Vatrogasci ispumpavaju vodu (Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL) Makarska "zaplivala": Pala ogromna količina kiše, poplavljene kuće, kafići, javne garaže...

Oborinske vode začepile su dio gradskih podvodnih kolektora i iz ležišta izbacile više vodovodnih šahti, poplavljeni su prizemni objekti uzduž gradske rive, kafići, dio trgovina i privatnih kuća, a vode je bilo i u prizemnim prostorima hotelskih kuća u kojima se odmara oko dvije i pol tisuće gostiju.

Najviše posla imali su makarski vatrogasci koji su, po riječima zapovjednika Dražena Glavine, 25 puta intervenirali i ispumpavali vodu.

Oko 13 sati kiša je prestala je padati pa se otklanja šteta. Život u gradu je normaliziran, a uspostavljen je i redoviti promet na gradskim prometnicama i na državnoj cesti D8.

Nevrijeme je pogodilo i Dubrovnik

Nevrijeme koje je protutnjalo Jadranom uzrokovalo je probleme i u Dubrovniku, piše Dulist.

Prema informacijama DHMZ-a u 20-ak minuta palo je čak 45 litara kiše, a kao i uvijek pojedini dijelovi grada našli su se pod vodom. JVP Dubrovački vatrogasci javili su kako su za vrijeme kiše imali 10 dojava o poplavi u objekte, i to na području povijesne jezgre, Pila, Kantafiga, Uvale Lapad i Libertas Rixos. Na terenu je bilo 12 vatrogasaca sa 6 vozila.

IstraMet piše o velikom nevremenu u Istri te na svojoj Facebook stranici objavljuje fotografije munja i zastrašujućih oblaka.

 

Stancija Vodopija, uh koja fotka! Smak svijeta :) Foto: Vera Krekhovetskaya

Posted by IstraMet on 23. lipanj 2015

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook