Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagli pad temperature

POTOP U 30 MINUTA Dio Hrvatske pogodilo veliko grmljavinsko nevrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kišno nevrijeme praćeno jakom grmljavinom pogodilo je u srijedu ujutro u razdoblju od 9:20 do 9:50 sati Makarsku i dio Makarskog primorja, u samo tridesetak minuta palo je 34 litre kiše po metru četvornom, a temperatura se s 26 spustila na 16 Celzijevih stupnjeva.

Obilna kiša nanijela je najviše šteta na državnoj cesti D8 gdje je znatno oštetila novu treću kolničku traku za zgrade POS-a, jedno raskrižje i kolnik kod Sportskoga centra, a na Jadranskoj magistrali između Brela i Baške Vode odronili su se zemlja i kamenje.

Pročitajte i ovo U Makarskoj zaustavljena visoka gradnja - 1 Dizalice odlaze Dalmatinski betonski raj zabranjuje visoku gradnju: "Potražnja za stanovima je zaista velika" Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave

Oborinske vode začepile su dio gradskih podvodnih kolektora i iz ležišta izbacile više vodovodnih šahti, poplavljeni su prizemni objekti uzduž gradske rive, kafići, dio trgovina i privatnih kuća, a vode je bilo i u prizemnim prostorima hotelskih kuća u kojima se odmara oko dvije i pol tisuće gostiju.

Najviše posla imali su makarski vatrogasci koji su, po riječima zapovjednika Dražena Glavine, 25 puta intervenirali i ispumpavali vodu.

Oko 13 sati kiša je prestala je padati pa se otklanja šteta. Život u gradu je normaliziran, a uspostavljen je i redoviti promet na gradskim prometnicama i na državnoj cesti D8.

Nevrijeme je pogodilo i Dubrovnik

Nevrijeme koje je protutnjalo Jadranom uzrokovalo je probleme i u Dubrovniku, piše Dulist.

Prema informacijama DHMZ-a u 20-ak minuta palo je čak 45 litara kiše, a kao i uvijek pojedini dijelovi grada našli su se pod vodom. JVP Dubrovački vatrogasci javili su kako su za vrijeme kiše imali 10 dojava o poplavi u objekte, i to na području povijesne jezgre, Pila, Kantafiga, Uvale Lapad i Libertas Rixos. Na terenu je bilo 12 vatrogasaca sa 6 vozila.

IstraMet piše o velikom nevremenu u Istri te na svojoj Facebook stranici objavljuje fotografije munja i zastrašujućih oblaka.

 

Stancija Vodopija, uh koja fotka! Smak svijeta :) Foto: Vera Krekhovetskaya

Posted by IstraMet on 23. lipanj 2015

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene