Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Posljednji pozdrav Ani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj, prijatelji i kolege novinari danas su se na mirogojskom Krematoriju oprostili od 30-godišnje Vjesnikove novinarke Ane Rukavine, koja je nedavno umrla od leukemije.

Čitanjem priče "Danas idem u nebo" iz njezine školske zadaćnice kada je bila 17-godišnjakinja, od Ane su se u ime Vjesnikove redakcije oprostili kolege i urednici.

Pročitajte i ovo Mila Rončević vraća se kući - 4 izvješće zaklade Otac djevojčice koja nas je sve ganula zbog svoje hrabrosti: "Mila je dobro, Bogu i ljudima hvala" Slika nije dostupna Oproštaj od legende Željko Malnar otišao na svoju 'posljednju ekspediciju'

Novinarka Ana Rukavina javnosti je poznata po dobrotvornoj akciji "Spas za Anu", u kojoj je donacijama te aukcijom fotografija fotoreportera iz raznih medija prikupljen novac za njezino liječenje u SAD-u, no zbog smrti to nije realizirano.

Prikupljeni novac, po njezinoj posljednjoj želji, bit će preusmjeren na račun Hrvatske udruge leukemija i limfomi.

Hrvatska udruga leukemija i limfomi, Vjesnik i obitelj Ane Rukavine pokrenuli su inicijativu za osnivanje Zaklade Ane Rukavine s ciljem prikupljanja sredstava za osnivanje i rad Registra dobrovoljnih davatelja koštane srži i banke matičnih stanica, za što je potrebno oko sedam milijuna kuna.

Dosad je u dobrotvornoj akciji "Spas za Anu" osigurano najmanje 1,2 milijuna kuna, a najavljene su i nove donacije.

Ana Rukavina bila je dopisnica Vjesnika iz Šibenika od 2004. do svibnja 2005. godine, kada se zbog liječenja vratila u rodni Zagreb.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene