Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obitelj, prijatelji i kolege novinari danas su se na mirogojskom Krematoriju oprostili od 30-godišnje Vjesnikove novinarke Ane Rukavine, koja je nedavno umrla od leukemije.


Čitanjem priče "Danas idem u nebo" iz njezine školske zadaćnice kada je bila 17-godišnjakinja, od Ane su se u ime Vjesnikove redakcije oprostili kolege i urednici.

Vezani članci Grob Milana Bandića građani pohode i satima nakon sprovoda - 5 Građani i tijekom večeri dolazili na grob Milana Bandića na Mirogoju, palili mu svijeće Milan Bandić Klapa će pjevati njegove najdraže pjesme: Grad objavio program posljednjeg ispraćaja Milana Bandića

Novinarka Ana Rukavina javnosti je poznata po dobrotvornoj akciji "Spas za Anu", u kojoj je donacijama te aukcijom fotografija fotoreportera iz raznih medija prikupljen novac za njezino liječenje u SAD-u, no zbog smrti to nije realizirano.

Prikupljeni novac, po njezinoj posljednjoj želji, bit će preusmjeren na račun Hrvatske udruge leukemija i limfomi.

Hrvatska udruga leukemija i limfomi, Vjesnik i obitelj Ane Rukavine pokrenuli su inicijativu za osnivanje Zaklade Ane Rukavine s ciljem prikupljanja sredstava za osnivanje i rad Registra dobrovoljnih davatelja koštane srži i banke matičnih stanica, za što je potrebno oko sedam milijuna kuna.

Dosad je u dobrotvornoj akciji "Spas za Anu" osigurano najmanje 1,2 milijuna kuna, a najavljene su i nove donacije.

Ana Rukavina bila je dopisnica Vjesnika iz Šibenika od 2004. do svibnja 2005. godine, kada se zbog liječenja vratila u rodni Zagreb.