Pacijenti u garešničkom naselju Garešnički Brestovac dođu u čekaonicu obiteljskog liječnika, no tek idući dan dođu na red. Već tri godine tamo ne želi raditi nijedan liječnik.


U Garešničkom Brestovcu privremeno radi liječnik umirovljenik, i to na pola radnog vremena, u ambulanti pretrpanoj pacijentima. Grad budućem liječniku nudi i stan, ali uzalud.

Vezani članci Mario Jurič Veliku aferu otkrilo Provjereno: Podignuta optužnica protiv splitskog kardiokirurga zbog nesavjesnog liječenja KBC Osijek Gesta liječnika koju će ova majka pamtiti zauvijek: "Mislile smo da se šali. Drago mi je da sam uspjela zgrabiti mobitel"

Radi doktor u mirovini, a na pola njegova radnog vremena ima 1700 pacijenata.

Garešnički Brestovac zadnje je mjesto u kojem bi mladi liječnik želio raditi. Mještanima je to čudno, smatraju da je lokacija dobra.

Gradonačelnik, odnosno v.d. gradonačelnika Tomislav Anđal, nudi subvencioniranje smještaja, što bi značilo stan na korištenje, no ni to ne pomaže.

Ekipa Dnevnika Nove TV susrela je u ambulanti i Khalida iz Bangladeša te ga pitala je li išta bolje tamo. "Bangladeš je u Aziji, ovo je Europa", kaže on i dodaje kako već 41 godinu živi u Hrvatskoj i plaća porez i dopunsko, samo da bi čekao kao zadnja sirotinja.

Cijelu priču pogledajte u videoprilogu.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju