Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ni za izdašne ponude

Posjetili smo mjesto u Hrvatskoj u kojem ne želi raditi nijedan liječnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pacijenti u garešničkom naselju Garešnički Brestovac dođu u čekaonicu obiteljskog liječnika, no tek idući dan dođu na red. Već tri godine tamo ne želi raditi nijedan liječnik.

U Garešničkom Brestovcu privremeno radi liječnik umirovljenik, i to na pola radnog vremena, u ambulanti pretrpanoj pacijentima. Grad budućem liječniku nudi i stan, ali uzalud.

Pročitajte i ovo Problemi u zdravstvu - 5 Kriza u zdravstvu Ministar spominje mjere i modele, ali pacijenti su zabrinuti: "Moje liječnice tri godine neće biti, pročitao sam na vratima ambulante" Joe Biden rutinska kontrola "Možda misle da izgledam premlado": Biden išao na sistematski

Radi doktor u mirovini, a na pola njegova radnog vremena ima 1700 pacijenata.

Garešnički Brestovac zadnje je mjesto u kojem bi mladi liječnik želio raditi. Mještanima je to čudno, smatraju da je lokacija dobra.

Gradonačelnik, odnosno v.d. gradonačelnika Tomislav Anđal, nudi subvencioniranje smještaja, što bi značilo stan na korištenje, no ni to ne pomaže.

Ekipa Dnevnika Nove TV susrela je u ambulanti i Khalida iz Bangladeša te ga pitala je li išta bolje tamo. "Bangladeš je u Aziji, ovo je Europa", kaže on i dodaje kako već 41 godinu živi u Hrvatskoj i plaća porez i dopunsko, samo da bi čekao kao zadnja sirotinja.

Cijelu priču pogledajte u videoprilogu.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene