Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prilagodba novom načinu rada

U Poreznoj upravi nema pečata pa nema ni rješenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi oni koji su u novoj godini pokušali u Poreznoj upravi obaviti prijenos vlasništva za vozilo ili pak izvaditi rješenje ili potvrdu o poreznoj kartici i OIB-u - neugodno su se iznenadili.

Zbog prilagodbe novom načinu rada, Porezna uprava nije im bila u stanju pomoći. Mnoge je to naljutilo, a nekima i uvelike otežalo život. Ipak, morat će pričekati još koji dan. Od nove godine Porezna uprava postala je zasebna organizacija ministarstva financija, no prilagodba ne teče glatko.

Nova službena obilježja, među kojima i pečati, djelatnicima još nisu stigla. I tako je u cijeloj Hrvatskoj.

Porezna uprava, na službenim stranicama, moli za razumijevanje, te poručuje: 'Porezna uprava će od 1. siječnja 2015. godine redovno zaprimati zahtjeve za izdavanje PK kartica, potvrda, OIB brojeva, zahtjeva za utvrđivanje poreza i izdavanje rješenja, te će u slučaju gdje je to moguće iste odmah rješavati.'

Pročitajte i ovo Ilustracija Porezna uprava Objavljena lista poreznih dužnika: Državi duguju više od 1,3 milijarde eura Ilustracija od viška glava ne boli Curi vrijeme za povrat poreza: Pogledajte kome se najviše isplati prijaviti i kad stiže novac

Internetom hara nova prevara, pazite na mail

No, riješenih slučajeva nema već deveti dan zaredom. Zakonski rok za rješavanje zahtjeva za potvrdama iznosi 15 dana, dok unutar 30 dana porezna uprava mora izdati tražena rješenja. Kako rokovi još nisu prekršeni, građanima ne preostaje drugo nego - čekati da sustav proradi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene