Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu ni 'zaigrali'

Poništen natječaj za izbor glavnog i dvojice viših sportskih inspektora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoćnik ministra za sport, Petar Skansi, prošli tjedan s ministrom obrazovanja Željkom Jovanovićem predstavio je sportske inspektore, koji su trebali kontrolirati nepravilnosti u sportu, a onda se otkrilo da Skansi nije smio biti u Komisiji, koja odlučuje o njihovu izboru.

Nisu ni 'zaigrali' u punom sastavu, a nepravilnosti, koje su sportski inspektori i sami trebali spriječiti, razotkrivene su baš u Komisiji, koja ih je provjeravala. Odboru za državnu službu prijavljen je pomoćnik ministra za sport Petar Skansi, a s prijavom poništen i natječaj za izbor glavnog i dvojice viših inspektora.

Pročitajte i ovo Magdalena Dovečer nagodio se Priznao da mu je nećakinja namještala natječaj: Oboje dobili rad za opće dobro umjesto zatvora Televizor najavili značajna poboljšanja Odlučeno je tko će mjeriti televizijsku gledanost u Hrvatskoj

'Nije mogao biti u njezinom sastavu, budući da je državni službenik, a ne dužnosnik. To je bio formalno-pravni razlog zašto su ta rješenja poništena', kazala je Sanja Pintar Gotal, predsjednica Odbora za državnu službu.

>> Sportski inspektori sutra kreću na teren

No, Robert Matijević, koji je tražio poništenje, u svojoj je žalbi naveo i druge razloge. Među ostalim i da ministrov pomoćnik nema fakultetsko obrazovanje. 'Nema potrebno obrazovanje i znanje da bi provodio natječaj. Ja nikom ništa ne zamjeram, samo se držim zakona', kazao je.

Premda je njegov izbor bio sporan, ministar Željko Jovanović u jednog od svojih bliskih suradnika ne dvoji. 'Gospodin Skansi ima obrazovanje koje je stekao, potpuno nebitno za posao koji obavlja. Pomoćnik ministra treba biti čovjek koji ima znanje, vještine i kompetencije koje su potrebne', kazao je ministar Jovanović.

Već je imenovana nova Komisija, a stopirani natječaj će se ponoviti. Kandidate, pa i Matijevića, koji prvi put nije imao sreće, zovu na novo testiranje. Za to vrijeme, 14-orica sportskih inspektora, ostaju na terenu. Pritužbi na njih nije bilo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene