Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U moru loših vijesti, poskupljenja režija, hrane i prijevoza, izjave vladajućih, u najmanju ruku zbunjuju, a ponekad i vrijeđaju građane - kažu stručnjaci. Evo kako su mjerodavni komentirali vlastite pogreške, ali i nepopularne odluke.


Iza zatvorenih vrata - tako bi premijer i njegovi ministri trebali raspraviti eventualna različita stajališta, savjetuju stručnjaci. Ovako se šalje loša poruka. 'Nema otpuštanja nego ima racionalizacije', rekao je jednom prilikom ministar rada Mirando Mrsić. 'Reorganizacija javne uprave bez otpuštanja? - To ne postoji', mišljenje je Slavka Linića, ministra financija. Ministri prečesto šalju kontradiktorne poruke.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: "Omogućit ćemo i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje da se cijepe. Hrvati iz BiH mogu doći i cijepiti se besplatno" Zoran Milanović Iz Vlade odgovorili Milanoviću: "Očekujemo da se ispriča svima koje vrijeđa i da se stabilizira"

'To je nešto što zapravo govori o tome da niste ni unutar sebe dovoljno komunicirali ili možda, što može zaključiti onaj koji promatra da zapravo ne znate tko što radi uopće, što je isto dosta loša poruka', rekla je Smiljana Leinert Novosel, sa fakulteta političkih znanosti. Sličnu poruku Banski su dvori poslali u slučaju Kalambura.

>> Čačić Tandari: 'Shit happens!'

'Nisam znao. Dakle, nisam znao jer ne provodimo policijske provjere i nećemo to raditi. Da sam znao, da sam bio informiran - zaustavio bih to', rekao je premijer Zoran Milanović. 'To je bio prijedlog upravnog odbora uz moju suglasnost i ja ne vidim zašto bih ja trebala u ovom trenutku povlačiti tu suglasnost', rekla je ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy.

Prvi potpredsjednik htio se približi građanima, pa je dao praktičan savjet kojim se mnogima zamjerio. 'U suštini nije jako komplicirano, smanjiti broj impulsa i malo manje pričati i 40 kuna ćemo imati za struju', rekao je Radimir Čačić, ministar gospodarstva.

'I onda vam netko dođe reći, prestanite i telefonirati, zapravo se upliće u sferu za koju nije nadležan. Prema tome, to je možda djelovalo simpatično, ali efekt je opet bio dosta promašen. Ljudi su to dosta kritično dočekali', kaže Leinert Novosel. Ponekad je šutnja zaista zlato. 'A, slušajte...shit happens, jel?', rekao je Čačić.

Tko radi, taj i griješi, a onda je najpoštenije ispričati se. Makar na stranom jeziku kao što je to napravio premijer: 'Sorry!'

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.