Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Anja Kostanjevečki četverogodišnja je djevojčica koja boluje od epilepsije i cerebralne paralize. Za nju se večeras u 19 sati u restoranu Lenuci u Zagrebu održava humanitarna aukcija. Pozivamo vas na aukciju i donosimo vam priču o maloj Anji.


Većina četverogodišnjaka svako jutro veselo se sprema u vrtić. Mala Anja u to vrijeme vježba u maminom krilu. Od rođenja boluje od cerebralne paralize i teške epilepsije. Motorika joj je potpuno oštećena pa ne govori. Često dobije upalu pluća ili bronhitis. Njezini roditelji puna 24 sata na dan brinu o njoj. 

Vezani članci Zvjezdana Bogdanović - 2 Još se čekaju rezultati nalaza slučaja iz Nove Gradiške, iz Ministarstva poručuju: "Mi ih požurujemo, ali izvide ne radimo mi" Prosvjed Inicijative Spasi me, ilustracija Udruga za ravnopravno roditeljstvo tvrdi da Inicijativa "Spasi me" nije stručna: "Zašto su oni jedini pozvani o tome diskutirati?"

"Uvijek se nešto radi s njom, ili po pitanju defektološkog ili po pitanju sa rukama", kaže Anjina majka.
 
Dva puta tjedno djevojčica vježba i uz pomoć defektologa. Posebno joj pomaže boravak u igraonici u sobi za opuštanje. Tretmani su Anji neophodni za dalji život. No vrlo su skupi, mjesečno oko 5 tisuća kuna. Djevojčicu uz to očekuje i operacija kukova. 

"Dok god ima nade da će ona ili prohodati ili nešto, dok god ima i mrvicu, mrvicu nade borba ide do kraja!", naglašava Anjin tata.

Da bi život nepokretnoj djevojčici bio što lakši potrebna joj je i naša pomoć. Danas joj jedino glazba može izmamiti osmijeh na lice.

Svoje priloge možete uplatiti na broj žiro računa 2360000-1000000013 otvorenog u Zagrebačkoj banci s pozivom na broj 3113728810.

Više na maloj Anji na njezinom blogu na malaanja.blog.hr